Nyhavn 16z  1051 Kbh k

Om forestillingen
Informations anmeldelse
Video
Del

»VOKS«

En forestilling om sne, dyr, børn, tøj og aske.
3. - 11. september 2016
Lør. 3.9.16: 12.00 forpremiere og kl. 17.00 premiere.
Søn. 4.9.16: 16:00
Man. 5.9.16: 20:00
Tir. 6.9.16: 20:00
Ons. 7.9.16: kl. 20:00
Tor. 8.9.16: 20:00
Fre. 9.9.16: 20:00
Lør. 10.9.16: 16:00 og kl. 20:00
Søn. 11.9.16: 12:00.

INFORMATION Anne Middelbo Christensen har anmeldt VOKS.

 

Snemystik i Nyhavn
Af: Anne Middelboe Christensen, Information

Tomas Lagermand Lundmes nye teaterstykke, ’VOKS’, på Bådteatret kommer ikke med nogen forklaringer. Men med dalende poesi

Teater kan mystificere. Noget teater kan man godt lide, selv om man ikke kan forstå det. Eller netop fordi man ikke kan forstå det.

Sådan har jeg det med VOKS af det lille Teater HVIS, der gæstespiller på Bådteatret denne uge. Jeg forstår ikke handlingen. Jeg kan ikke lure, hvad forholdet er mellem de to unge kvinder i ens hvide blondekjoler og ens langt hår. Jeg ved ikke, om de er den samme kvinde eller to forskellige.

Jeg ved heller ikke rigtig, hvad den charmerende lillepige på videoen i baggrunden har med det hele at gøre. Og hvad er det med hendes kjolestropper?

Men jeg kan mærke, at jeg gerne lader mig suge ind i denne verden af fortrængning og trang til forløsning.

Lystløgn
Forestillingen glider smukkest over scenen, når disse kvinder taler om sne. For i Tomas Lagermand Lundmes dramatik er det sprogbillederne, der er det skønneste.

To kvinder mister sig selv.
I et moderne kammerspil, hvis univers er både absurd og smukt, mødes poesi og virkelighed. Her har det værste, som kan ske os mennesker, sin egen forunderlige skønhed. Læs hele anmeldelsen her


I kulisser af sne, dyr, børn, tøj og aske finder publikum sig selv midt i et drama, der trænger sig på. Hvem er kvinderne, hvis blikke er rettet mod os som fremstrakte arme? Og er deres trængsler et spejlbillede af kampe i os selv?
Ét ved vi. Historien tilhører os alle. For hvem har ikke prøvet at miste sig selv i forsøget på at få kærligheden til at hænge sammen i besværlige øjeblikke, hvor en plus en ikke giver to. En anderledes, rørende og visuelt stærk forestilling med tekst af Tomas Lagermand Lundme.

 

Medvirkende: Anne-Sofie Krogh Jensen, Anja Nielsen
Tekst: Tomas Lagermand Lundme
Instruktion: Lotte Arnsbjerg
Kostumer: Maria Louise Suhr
Video: Michael Søndergaard
Musik: Torben Egeris

Lysdesign: Anna Maria Waldelius (SSKS)
Komponist: Torben Egeris

SÆRARRANGEMENTER I FORBINDELSE MED FORESTILLINGEN
Bagom TEATER HVIS - tirsdag den 6. september
Mød holdet bag forestillingen. Hør dem fortælle om arbejdet med visuals, kostumer og instruktion og stil spørgsmål til kunstnerne. Efter forestillingen. Varer ca. 30 min.


Digtoplæsning - lørdag den 10. september efter forestillingen kl. 16
Forfatterne Marie Ladefoged og Stine Dige læser op fra digtsamlingen STIK - tanker om infertilitet og reproduktion.
Forfatter og dramatiker Tomas Lagermand Lundme læser op af egne værker.
Alle er velkomne til at blive efter forestillingen og få denne lille gratis oplevelse med. Varer max 30 minutter.


Alle særarrangementerne foregår efter forestillingen og er gratis at deltage i.


Tomas Lagermand Lundme er forfatter, billedkunstner og dramatiker. Han var i 2014 nomineret til en reumert som Årets Dramatiker for »Rindal« på Mungo Park Kolding. Tomas Lagermand Lundme er formand for Kunstfondens Litteraturudvalg.
Tomas Lagermand Lundme:
- Jeg skriver dramatik, fordi jeg gerne vil fortælle historier om det at være menneske. Dramatik har en nerve og intimitet, som kan skabe de der hudløse øjeblikke, når det hele går op i en højere enhed. Teater for mig handler meget om give noget, give meget, for så får man også meget igen i mødet mellem spiller, instruktør, scenograf - og publikum.


Instruktør Lotte Arnsbjerg Lotte Arnsbjerg er uddannet skuespiller i 1991 og arbejder som professionel sanger, sangskriver og tekstforfatter. Hun medvirker i Kodas komponistkorps og har egen virksomhed, hvor hun yder performance træning og personlig rådgivning til ledere og andre formidlere.
Lotte Arnsbjerg:
- Jeg elsker, når der er tid i teater. Når momentet får lov at stå så længe, at man som publikum pludselig opdager sit eget åndedræt. I starten begynder man at undre sig - hvorfor siger de ikke noget, hvorfor står de bare der…? Man kigger sig omkring og får øje på deres kroppe, som bevæger sig i stilheden. Og pludselig er tiden forsvundet. Men det kræver nærvær af skuespillerne. Og nærvær kræver mod. Ja, det er nok mit kald. Det elsker jeg virkelig. At kalde nærværet frem.


Maria Louise Suhr er uddannet designer fra Designskolen i Kolding. Maria er modedesigner og har tidligere lavet kollektioner for Ecco. I 2008 udmærkede hun sig ved at vinde Designers Nest konkurrencen ved den internationale modeuge i København foran 34 andre fra hele Norden. Maria har for nylig udstillet i Danske kunsthåndværkere og designeres projektrum i Bredgade.


Michael Søndergaard skaber scenografi og visuals til forestillingen. Michael beskæftiger sig både med still og levende billeder men fællesnævneren i hans virke er altid fortællingen. I VOKS skaber Michael et rum, der er med til at afspejle den kamp, der foregår på indersiden af de to hovedkarakterer. Et rum der både er med til at bygge dem op og bryde dem ned.