Nyhavn 16z  1051 Kbh k

OM FORESTILLINGEN
ENGLISH
Del
Bådteatrets egenproduktion

»TESTAMENTET«

– en ordløs og billedrig iscenesættelse af klassikeren over alle klassikere
5. - 28. juni 2014
man – fre kl. 20, lør kl. 17

"Der findes ganske givet et hav af dukkemagere i Verden men for mig er der ingen så dygtig til at bruge dukkerne som Rolf Heim. Med tilsyneladende få virkemidler skabes liv ud af enhver folde og enkelte masker er mere livagtige end din sidemand i teateret."
forbrugermania.dk, Thor Kidmose

 

"De levende dukkeskabninger føres på Bådteatret frem og rundt med den mest forbløffende livagtighed i en glidende, musikalsk vekselvirkning".
Gregers Dirckinck-Holmfeld

 

"Med "Testamentet" sætter Bådteatret nye standarder for dukke- og animationsteater for voksne."

Arbejderen, Gert Poder

 

"Testamentet er præget af en suveræn elegance og et visuelt dobbeltsprog, hvor det skønne og det grimme går hånd i hånd, men der er heldigvis også plads til humor. (...) pludselig så jeg et af Svend Wiig Hansens store lærreder for mig. Andre gange var det, som om et maleri af Michael Kvium blev levende"
Weekendavisen, Klaus Rothstein

 

 

"Hold da op for et guddommeligt sammenrend"
Politiken, Monna Dithmer

 

"Det er eventyr for voksne, dette her"
Frederiksborg Amts Avis, Knud Cornelius

 

"Dukkemager og scenograf Rolf Søborg Hansen har fået dukketeatrets frisatte billedsprog til at udfolde sig magisk, og det er spændende at se, hvordan scenografien udfolder sig tryllerisk gennem stykket."
kultunaut.dk, Christina Chen Dynesen

 

"Testamentet er et yderst underholdende dukketeater for voksne, der giver håb imellem dystopierne og giver plads til både umiddelbare grin og eftertanke."
Thomas Riis, QX28.dk

 

OM FORESTILLINGEN

Skabelsesberetningen i det gamle testamente indeholder voldsomme menneskelige skæbnefortællinger og al det drama, gys og eventyr som underholdningsindustrien hungrer efter: Voldtægter, mord, misundelse, frygt, forbandelse, fredløshed, hævn, hungersnød, undertrykkelse, flugt, død og ødelæggelse...

På Bådteatret skal fortællingerne ikke at adsprede, men få os til at fordybe os og reflektere over at være menneske med drifter, længsler og indre kampe. Hvad fortæller historierne os så om at være menneske? Hvad fortæller de om vejen fra den uperfekte til den fuldkomne skabning? Og hvad siger det os i dag?

Er skabelsesberetningen et billede på vores – menneskets og dermed videnskabens – evne og trang til at undersøge og ’gen’skabe naturen? Er Noas ark en fortælling om vor tids globale økologiske katastrofe? Og Kain og Abel en beretning om manglende vilje til at dele jordens ressourcer?

»TESTAMENTET« leder os igennem de fortællinger, vi lever med og styrer efter – men måske ikke altid reflekterer over – og sætter dem i nutidigt lys.

Formen er animations- og dukketeatrets frisatte billedsprog, der med magi får selv det umulige til at ske. Faktisk kan man sige, at som Gud skabte himlen og jorden, solen, månen og stjernerne, fisk og fugle, og på den sjette dag alle slags levende væsener, kvæg, krybdyr og alle slags vilde dyr og til sidst menneskene, Adam og Eva, således skaber også dukkemageren liv ud af intet eller næsten intet. Med limpistol, fleece og latex skaber han dukker og animationer, der gennem instruktørens ånd får magisk liv i skuespillernes hænder og krop.

Efter succeserne »King Lear« og »ODYSSEEN« fortsætter instruktør Rolf Heim og dukkemager Rolf Søborg Hansen eksperimenterne i dukketeaterlaboratoriet med »TESTAMENTET« – en billedrig iscenesættelse af klassikeren over alle klassikere.

 

Forestillingen består af Genesis og fortællingerne om Kain og Abel og Noas Ark.

 

INSTRUKTØR Rolf Heim
MEDVIRKENDE Laura Müller, Karen Monrad, Ida Drey & Rolf Søborg Hansen

DUKKEMAGER & SCENOGRAF Rolf Søborg Hansen

LYDDESIGN & AFVIKLING Emil Sebastian Bøll

DRAMATURG Mette Tranholm

LYSDESIGN Sonja Lea

BYGGER Morten Riis Sørensen

INSTRUKTØR- & DRAMATURGASSISTENT Jette Lundstrøm
SCENOGRAFASSISTENT Ida Drey


Anmelderne om Bådteatrets tidligere dukke- og animationsforestillinger:

”Det lille sted har meget højt til loftet” Smagsdommerne

"Konsekvent og makabert" Information

"magisk, enkelt, virkningsfuldt og billedskabende teater" Arbejderen

”udtryksfuldt og sikkert gestaltet på scenen” Jyllandsposten

“hårrejsende vellykket” Weekendavisen
 

TESTAMENTET er støttet af Statens Kunstråds Scenekunstudvalg, Wilhelm Hansen Fonden, Konsul George Jorck og hustru Emma Jorck’s Fond, Oda og Hans Svenningsens Fond & Københavns Scenekunstudvalg
 

 

billede billede billede