Nyhavn 16z  1051 Kbh k

»ODYSSEUS«

Af Glad Teater
1. - 11. marts 2017
Onsdag til lørdag kl. 20

På en vindblæst havnekaj, fra et Foley-studie i Bådteatrets scenerum, kaster tre skuespillere sig selv og publikum ud i en live transmission af den mytiske fortælling om Odysseus, rejsen og kampen for kærligheden.

Skibet er ladet med både trojanske heste og historiske vingesus, når vores entusiastiske Odysseus tager publikum med som statister på et kaotisk eventyrtogt i det græske mod Ithaka og den skønne Penelope.

 

Odysseus spilles af Rune, en skuespiller med autisme og en kæmpe passion for Odysseen. Rune styrer og instruerer sine medspillere med fast hånd og med en ukuelig sans for detaljen - intet er overladt til tilfældighederne, det skal gøres på den HELT rigtige måde! Men som Odysseus forsvinder han også fuldstændig ind i sit projekt og glemmer både højre, venstre og alt andet omkring sig.

 

Anna har til gengæld en stor glæde ved det forudsigelige og bringer Penelope i stærkt modspil til Odysseus’ kaotiske eventyrprojekt. Alle andre roller spilles af Steen Haakon Hansen, der med sine mange års erfaring som improvisator, sørger for at binde enderne sammen og få historien i den rigtige retning, når den fortaber sig i uendelige detaljer og tankerækker. Risikoen for fiasko er overhængende, men glæden, når det lykkes, er til gengæld så meget større!

 

ODYSSEUS er live radioteater. Bådteatrets scenerum omdannes til et såkaldt Foley-studie, hvor lydeffekterne laves live på scenen. Med bl.a. rindende vand, metalplader og smadrede frugter som akkompagnement rejser Odysseus og hans følge over havet, kæmper i bølgerne mod Poseidons vrede og slås med Trojas overrumplede soldater. Publikum bliver svøbt ind i et overdådigt lydunivers, hvor fantasien får lov til at udfolde sig, og er også selv med til at skabe de sidste detaljer.

 

Læs pressemeddelelsen her


Medvirkende: Rune von Würden, Anna Ersbøll Poulsen, Steen Haakon Hansen, Rune Abel Aagaard
Instruktion og scenografi: Lars Werner Thomsen
Lyddesign: Rune Abel Aagaard
Lysdesign: Mikkel Olsen
Kostumer: Marie Mary Nilson
Rekvisitter: Helle Lindboe Lówen
Produktions- og forestillingsleder: Helle Lindboe Löwén
Manuskript- og konceptudvikling: Lars Werner Thomsen og Nana Lind

 

Særarrangementer i forbindelse med forestillingen


3/3 kl. 20:
Tegnsprogstolket forestilling
Arrangementet gennemføres i samarbejde med DDL
Læs mere

 

9/3 kl. 18.30
Filosof Jon Auring Grimm vil fortælle lidt om de filosofiske og alment menneskelige tematikker i Odysseen. Hvad vil det sige at rejse ud og at søge sin hjemstavn? Skal vi modstå vores trang til at tage omveje og lade os friste, eller skal vi vælge den lige vej hjem? Kan vi lære noget af mødet med det fremmede, kykloper, hekse/gudinder, vegetarer og søuhyrer? Det er spørgsmål der vedgår os alle, men Jon vil endvidere trække linjer til autismediagnosen og de udfordringer der ofte følger med autisme.
Jon er filosof, foredragsholder og medstifter af Eksistensfilosofisk Akademi. Derudover har han en diplomuddannelse i Autisme og OCD, og har før i tiden arbejdet med autisme.
Instruktør Lars Werner Thomsen vil også være til stede og fortælle om de kunstneriske overvejelser og hensyn til autisme-diagnosen

Varighed ca. 1 time
 

billede