Nyhavn 16z  1051 Kbh k

Af Daily Fiction

»Naturen Kalder«

En performance om forbindelse
18. - 28. februar 2019
man-fre kl 20, lør kl. 17, fra 16 år.

Hvordan retter jeg mig mod Jorden?
Hvordan bebor jeg på ny?

 

Naturen Kalder er en solo-performance med elektroniske lydlandskaber for voksne og unge fra 16 år.


Livet i det 21. århundrede er accelererende og komplekst. Mennesket må forholde sig til mange parallelle systemer på én gang. Smartphones giver hele tiden mulighed for at koble sig på et andet rum, og vores bevidsthed udfordres af navigationen. Hvordan holder vi begge ben på jorden? Naturen Kalder tager afsæt i et ønske om at styrke oplevelsen af at være ét med verden omkring os på globalt og individuelt plan.


Gennem dans og musik udfoldes naturen i smartphones. Danseren fortæller om smartphones´ bestanddele og elektriske processer. Sideløbende tager hun elementerne ind i kroppen og lader dem bevæge sig og tale med kroppen som redskab. Lydlandskaber komponeres live af komponist og computer ud fra optagelser af smartphonens elementer. Med bevægelse og lyd tilbydes en sanselig oplevelse af smartphonens fysik.


Naturen Kalder undersøger og strækker det perspektiv, at mennesket er en del af verden, som eksisterer på lige fod med alt andet: Med andre livsformer og med materiale eller stof. Naturen er overalt, midlertidigt tilstede i alle former, ligesom vi selv er natur og en midlertidig form.


Næsten alle Jordens byggesten er i din smartphone. Alt i Universet består af forskellige stoffer, og 70 af Jordens 83 stabile grundstoffer indgår i smartphones. I Naturen Kalder udfoldes smartphonens hardware - dens fysiske natur - og sidestilles med os mennesker som hver sin del af væren. I forestillingen zoomer vi ind og ud af tidsskala og størrelsesforhold i ønske om at skabe nye måder at forstå og opleve verden, herunder udsnittene ”smartphone” og ”menneske”. Forestillingen taler ind i en løbende debat om ny teknologi og vores måde at leve på.
 

 

Koreograf og performer: Tora Balslev
Komponist: Knud Riishøjgaard
Dramaturg: Betina Birkjær
Kostumedesign: Lise Klitten
Lysdesign: Martin Danielsen
Koreografisk mentor: Kitt Johnson
Administration: Projektcentret Dansehallerne
Foto: Jens Juul

 

Naturen Kalder skabes i co-produktion med Bådteatret og i samarbejde med Forsøgsstationen, Københavns Musikteater, Bora Bora, Odin Teatret og Hofteatret.

 

Forestillingen er støttet af Bikubenfonden, Beckett-Fonden, Oticonfonden, Knud Højgaards Fond, Dansk Artistforbund, Otto Bruuns Fond, Elsassfonden og Statens Kunstfond.

Daily Fiction er selvproducerende aktør i Det Frie Felt i dansk scenekunst.
www.dailyfiction.dk