Nyhavn 16z  1051 Kbh k

Af Daily Fiction

»Naturen Kalder«

En performance om forbindelse
18. - 28. februar 2019
man-fre kl 20, lør kl. 17, fra 16 år.

Lidt af hele verden er i din telefon. Alt i Universet består af forskellige stoffer, og 70 af Jordens 83 stabile grundstoffer indgår i smartphones. Næsten alle Jordens byggesten.

 

I Naturen Kalder besjæler Tora Balslev sin smartphone. Gennem dans påkalder hun naturen i telefonen, og giver den krop og historie i en sanselig dimension. Hun tager telefonens bestanddele ind i kroppen og lader den bevæge sig og tale med kroppen som medium.

 

75% af engelske skolebørn ville ønske, at de sociale medier ikke fandtes. Google, Twitter og Facebook-medarbejdere, som har medvirket til at gøre internettet afhængighedsskabende, kobler sig selv af.

Gør de ting der er designet til at forbinde os, i stedet bedøvede og uden forbindelse til  verden omkring? Hvordan navigerer og balancerer vi med disse netværker som en del af egen krop?

 

Med Naturen Kalder vil vi se vores konkrete daglige ting med nye øjne, åbne en sanselig poetisk forankring i hverdagen, og diskutere hvad smartphones gør ved os og hvordan vi kan navigere i dette nye felt. Performancen udfolder det udsnit af vores natur, kultur og industrielle historie, der befinder sig i telefonen for bedre at forstå hvad vi står med og hvordan vi bedst bruger det.

Naturen Kalder er en solo-performance for voksne, som kan ses af unge fra 16 år.


Koreograf og performer: Tora Balslev
Komponist: Knud Riishøjgaard
Dramaturg: Betina Birkjær
Kostumedesign: Lise Klitten
Lysdesign: Martin Danielsen
Koreografisk mentor: Kitt Johnson
Administration: Projektcentret Dansehallerne
Foto: Jens Juul

 

Naturen Kalder skabes i co-produktion med Bådteatret og i samarbejde med Forsøgsstationen, Københavns Musikteater, Bora Bora, Odin Teatret og Hofteatret.

 

Forestillingen er støttet af Bikubenfonden, Dansk Artistforbund, Otto Bruuns Fond, Elsassfonden og Statens Kunstfonds legatudvalg for musik.

Daily Fiction er selvproducerende aktør i Det Frie Felt i dansk scenekunst.
www.dailyfiction.dk