Nyhavn 16z  1051 Kbh k

Video
Del

»Kroppen«

Fra forplantning til døden – en rejse igennem kroppen
26. maj - 20. juni 2017
Mandag til fredag kl. 20
Lørdag kl. 17
Fra 15 år
Varighed 65 min.

En visuel rejse igennem kroppen

 

I vores kropsfikserede samfund, er alderdom ikke ligefrem et hot og sexet emne. Fordi vi ved at alderdommen peger mod festens slutning. Der findes et lighedstegn imellem ungdom og sex, og alderdom og sygdom.

Forestillingen ”Kroppen” vil prøve at gøre op med det kommercielle syn på kroppen og give kroppen dens naturlighed tilbage.

 

 

Scenekanten.dk

 

 

 Den4væg.dk

 

Kulturkongen.dk

 

 

 

Out And About

 

 

Frederiksborg Amts Avis

 

 

Gregers DH

 

 

 Ungtteaterblod.dk

 

 

Citat Anne Middelboe Christensen, Information

"KROPPEN på Bådteatret er ikke til at komme udenom"

"I dansk teater puster instruktøren Rolf Heim liv i dukker, så det giver hede drømme og forvrængede mareridt. For Rolf Heim er det underbevidstes vogter. Han lader enhver kropslig illusion dukke op som en scenisk vrangforestilling."

 

 

Bådteatrets dukker tager den moderne krop under behandling; den lækre krop, den dovne, den dysfunktionelle, den syge krop, den seksuelle og den gamle krop.

For instruktør Rolf Heim, kan dukker noget på et fysisk plan som vores egen krop ikke formår. Armene kan forlænges, hovedet kan dreje 360 grader rundt, kroppen kan pakke sig sammen og svæve, en dukke kan blive ædt op af cancer lige for øjnene af os, dukker kan ejakulere eller blive genfødt på ny – faktisk er det kun fantasien som sætter grænser for dukkens formåen.

 

Sammen med danserne vil Rolf Heim undersøge hvordan sygdom, sanselighed og seksualitet opleves i og igennem en krop og igennem en dukke.

Hvor går grænsen mellem dukkeføreren/danseren og dukken? Hvor går grænsen mellem hud og papmache? Er det nemmere at vise intime og grænseoverskridende handlinger via dukkens hjælp? Hvornår er en krop sanselig og levende, hvornår er den bare en skal?
Kan en dukke gøre publikum til liderlige voyeurs og kan en rigtig krop give afsky og væmmelse?

Alle disse områder vil Rolf Heim sammen med danserne, koreografen og animation prøve at bevæge sig ind i, med hjælp fra dukkerne og deres univers.
 

"The Body"

A visual journey through the modern body; the young body, the dishy body, the lazy body, the sick body and the old body. We will examine the (body’s) sensuality, sickness and sexuality.

This performance is available to non-Danish speakers.

 

Medvirkende: Henriette Aarup, Pernille Nedergaard Haugesen, Tora Balslev Jespersen
Instruktør: Rolf Heim


KROPPEN ER STØTTET AF

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst

Bikubenfonden

Augustinus Fonden

Dansk Skuespillerforbund

Oticon Fonden

Wilhelm Hansen Fonden

Oda og Hans Svenningsens Fond

Københavns Kommunes Scenekunstudvalg

Aage og Johanne Louis-Hansens Fond

Frederiksberg Fonden