Nyhavn 16z  1051 Kbh k

»Kældermusik«

En magisk aften med dukker og levende musik. Med tekst af Bertolt Brecht og musik af Eisler m.fl.

15. september - 9. oktober 2021
Forpremiere 14. sep. og Premiere 15. sep.
Tirsdag-fredag kl. 20
Lørdag kl. 17

Hvornår er du sidst blevet taget i hånden af en dukke og ført ind i et ekspressivt musikalsk univers, hvor lyden af en varm mezzosopran, får hele dit sanseapparat til at sitre – nej, vel?
Men det er imidlertid det, der meget vel kan komme til at ske, når Bådteatret inviterer til KÆLDERMUSIK.

 

Kældermusik er en musikalsk oplevelse, hvor et grotesk univers danner den visuelle ramme om en sang cyklus med tableauer, hvor animationer, dukker, sang og levende musik omslutter publikum i Bådteatrets kældermørke.

 

Dukker og levende musik skaber en speciel magi på scenen, og Bådteatret Reumertvindende kunstneriske leder, Rolf Heim, har længe haft en drøm om at kunne arbejde med levende musik og animationer på scenen.

Drømmen er nu gjort til virkelighed i en forestilling, hvor musikken og teksterne, som mange vil genkende, får nyt liv i en ny tid.


Dukkerne, har, som så ofte før, en hovedrolle i forestillingen og fører et nyt publikum ind i et univers, som de, der oplevede musikken første gang, kun kendte alt for godt og som vi, der oplever den nu, vil kunne forstå i en ny sammenhæng.

Den spændende opgave, at formidle Bertolt Brechts billedstærke tekster og få den ekspressive musik i knoglerne på publikum, er givet til særdeles stærke kræfter.

En af Danmarks mest anerkendte mezzosopraner Helene Gjerris bliver akkompagneret af Jesper Egelund og Peter Fuglsang og for de mange, som tidligere har oplevet Bådteatrets voksendukketeater, bliver det et godt gensyn med de to erfarne dukkeførere, Astrid Kjær Jensen og Yulia Lystbæk.
 
Styrken i Brechts sange er den teatralske intense fortælling, hvor virkelige karakterer er i centrum. Folk fra samfundets bund fortæller deres historier; kvinder, soldater, landstrygere og børn, som alle kæmper med tilværelsens uretfærdighed.
Samspillet mellem dukker og livemusik skaber apokalyptiske tableauer, paradisiske drømme i en helt unik magi på scenen.

 

Der synges fortrinsvis på originalsproget tysk. 

 

Instruktør Rolf Heim

Dramatiker Bertolt Brecht og Hanns Eisler

Scenografi Jonathan Hjorth
Medvirkende Helene Gjerris, Yulia Lystbæk, Astrid Kjær Jensen, Jesper Egelund, Peter Fuglsang
Dukkemager Holdet
Lysdesign Egil Hansen

Lyddesign Janus Jensen

Rekvisitør/Kostumier Julie Svensson

Bygger Mads Riis & Jonathan Hjorth

Afvikler Victor Lyse

Teknisk ansvarlig Johanthan Hjorth

Teaterforlag Nodiska ApS - www.nordiska.dk

 

Tak for støtte til KÆLDERMUSIK
Kbh. Kommunes Scenekunstudvalg, William Demant Fonden, Ernst B. Sund Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Augustinus Fonden, Beckett Fonden, Knud Højgaards Fond, Overretssagfører L Zeuthens Mindelegat, Dansk Skuespiller Forbund, Frederiksberg Fonden, Frimodt-Heineke Fonden
 

billede billede billede billede billede billede billede billede billede