Nyhavn 16z  1051 Kbh k

Video
Del

»J O B - et enkelt menneske«

En musikdramatisk forestilling af Off Off/Produktion
5. - 17. februar 2018
Man-fre kl. 20, lør. kl. 17

Baseret på romanen af Joseph Roth

 

I en intens, musikalsk og dramatisk fortælling om emigrantens rejse fra den gamle verden - en lille landsby i Rusland, til den ny verden - Manhattan, New York fortælles historien om Mendel Singer der, ligesom J O B i det gamle testamente, oplever at miste alt, fortvivle, forbande - og opleve et mirakel.

 

En højaktuel historie om det enkelte menneskes møde med en ny kultur, et nyt sprog, et nyt liv - i en ny verden. Baseret på Joseph Roths roman (1930) "J O B - roman om et enkelt menneske".
Rolf Heim har iscenesat denne stærke fortælling i en enkelt form, hvor musik og teater møder storytelling med skuespilleren Ina-Miriam Rosenbaum i alle rollerne.

 

Musikken er skrevet af Henrik Goldschmidt og Anders Singh Vesterdahl, som medvirker live på scenen. Musikken bærer den særlige østeuropæiske Kletzmer tradition i sig og er de vandrende emigranters identitet fra det gamle og velkendte til det nye og skræmmende.
I de skæveste taktarter fra glæde til dyb fortvivlelse - til håb og fortrøstning løfter den historien op til en universel fortælling om flygtningestrømme og migration fortalt gennem et enkelt menneskes skæbne.


Medvirkende: Ina-Miriam Rosenbaum, Henrik Goldschmidt og Anders Singh Vesterdahl
Iscenesættelse: Rolf Heim
Tekst efter Roths roman: Karen-Maria Bille
Musik: Singh & Goldschmidt
Lysdesign og teknik: Kisser Rosenquist
Kostumier: Hanne Mørup

 

Forestillingen er støttet af: Det Obelske Familiefond, Augustinus Fonden, Beckett Fonden, Wilhelm Hansen Fonden, Knud Højgaards Fond, Konsul Jorcks Fond, A.P. Møller Fonden og Statens Kunstfond (Pulje til præsentation af forestillinger)