Nyhavn 16z  1051 Kbh k

Video
Del
Teater Møllen præsenterer

»Guldgraveren«

31. oktober - 1. november 2014
Fredag kl. 20
Lørdag kl. 15

BILLETTER KUN 50 KR. PR STK.

 

Teatret Møllen følger i udvandrernes fodspor på jagt efter lykke og rigdom.

Med udgangspunkt i én af Johannes V. Jensens ”Himmerlandshistorer”, har Teatret Møllen lavet en musikalsk dramatisering af historien om Laust Eriksen.

Laust vælger at forlade sin unge kone, sit lille barn og sit fædreland for at rejse til Amerika. Som mange andre på den tid ville han forsøge at finde lykken og grave efter guld på den anden side af Atlanterhavet.

Livet i den amerikanske ødemark er barsk og kampen for at få del i den rigdom, der ligger skjult i undergrunden er hård. Efter 29 år med opture og nedture, savn og længsel, vender han tilbage til Danmark, for at forenes med sin søn, der nu er blevet en voksen mand.

 

Johannes V. Jensen har en særlig evne til at gå tæt på de personer og de miljøer han beskriver. Og Teatret Møllen har en særlig evne til at benytte musikken i sine forestillinger til at skabe og underbygge de stemninger, der ligger i fortællingerne. Denne sammensætning munder ud i en varm og poetisk histore – ikke bare om Laust Eriksen men også om det han forlod, og det han vendte tilbage til.

”Guldgraveren” er produceret så den henvender sig til børn og unge fra 12 år og opefter samt voksne.

Forfatter: JOHANNES V. JENSEN
Manuskript: DE MEDVIRKENDE - Instruktion: OLE SØRENSEN - Scenografi: GITTE KATH

Medvirkende: JESPER FOLKE, OLE SØRENSEN, KLAUS ANDERSEN og LARS RØDBROE

 

Se YouTube trailer