Nyhavn 16z  1051 Kbh k

»Gnisten i det Blå hav«

Af Jonas Neergaard / Poetiske Kroppe
29. - 30. august 2019
20.00

BILLETTER
29. august
30. august


I feltet mellem de indre verdener og den ydre virkelighed, søger performer og kropsterapeut Jonas Neergaard efter urkraftens ekko.Det er en opdagelsesrejse ind i vævet, blodets pulseren, skaberkraftens lydunivers og kroppens dybeste poetiske lag.

Findes urkraften som en evig vind, der blæser igennem kroppen, og som udfolder sig i vores stemmer og bevægelser, når vi tør forbinde os med den?

Den blå eliksir er omgivet af dufte og røg. Tør publikum drikke den? Lyde fylder lokalet. Lyset vil også noget. Dufte fra oprindelsens have; Citrus og blomster. Bærer dufte vidnesbyrd om skabelse? Findes urkraftens ekko i duftenes dybere lag? Arkæiske lyde møder tekster om urkraft, skabelse og helligånd. Guders ord om urkraften. Manden er badet i lys. Mennesket er tvivlende, frustreret og udtrykker sig kraftfuldt. Måske findes urkraften i alt, også i det tvivlende menneske. Guden er i blåt lys og udtrykker sig med mystisk klarsyn.

Tekstuddrag fra forsøget ́Gnisten i det Blå Hav ́
“Din vækst har i en fysisk forstand, en vertikal kvalitet. Væksten er forbundet med en kropslig fordybelse og går derfor via det dybe åndedræt og sansning af din bækkenbund. Dette kan opleves i forbindelse med at du folder din stemme og dine bevægelser ud.
Det vil ofte være forbundet med angst, fremmede fornemmelser og intense følelsesmæssige tilstande at besjæle sig i dybet. Så hav ikke travlt. Du har netop fået livet til denne rejse.”

Denne performance er en kulmination på en række træningsforsøg, som Jonas Neergaard har ledet, b.la på Forsøgsstationen. Træningen har været inspireret af hans oplevelser på Odin Teatret, af Shamanisme og af forskellige kropsterapeutiske traditioner.

Jonas Neergaard, performer og kropsterapeut. Master i scenekunst og læringsprocesser
fra Universität der Künste, Berlin.