Nyhavn 16z  1051 Kbh k

13. - 20. juni 2019

“Whole In The Head” personificerer hukommelse, og de mentale byggeklodser der gør os til dem vi er. Julia og Hugh er et forelsket par. Hugh er ældre og har været gift før, hvilket giver hans voksne søn, Daniel, kvaler i den skiftende familie. Julia er en ung kvinde der har fundet sit livs kærlighed. Og så får Hugh en diagnose. Bygget på en fortolkning af hvordan Alzheimers påvirker hjernen, viser stykket hvordan et helt liv kan blive tabt. Hvordan forsætter vi, og er det overhovedet muligt at finde en hverdag når vores valg bliver ufriviligt ændret? 

22. juni 2019

I Dyreriget - du er ikke inviteret u dstiller Peter Vadim og Linh Le egne personlige følelser og tanker om at være minoriteter og ekskluderet fra majoritetens fællesskaber. 

In Medias Res er en danseteatralsk performance der reflekterer over hvordan verdens tilstand præsenteres på internettet og sociale medier. 

28. - 30. juni 2019

En underfundig Soirée aften med LIVE filosofi. Aftenen vil bestå af 4 dansende og talte korte værker som er refleksioner i bevægelse . Tematisk tages vi fat i nogle af filosofihistoriens begreber, og sætter spørgsmål omkring emnerne fremmedgørelse, natur og tid - og hvad det er at være menneske på en klode.

2. - 6. juli 2019

“The Evolution of Bollywood” bringer dig på en smuk rejse, hvor du kan se dansens historiske udvikling ske lige foran dine øjne. Fra Indiens klassiske danseformer og folkedanse, til den gradvise introduktion af vestlige stilarter, det er visuelt tydeligt hvordan den populære genre, som bringer menneskene i Indien sammen, er blevet til.

Fra historiske traditioner til stor romantik og sorg, såvel som følelser af ekstase og jubel - Bollywood´ens kunst omfavner det hele!

8. - 11. juli 2019

Genesis on Water – en performance art festival i hjertet af København, der i forskellige performative formater inviterer publikum til at dykke ned i krop, sanser, auditive rum og visuelle billedinstallationer.

Oplev fire forskellige performances, videoinstallation samt en live koncert, der alle kredser om de samme udgangspunkter: Den kvindelige krop, sensualitet, transformation, sanser, erotik, kropsidealer og vand. Festivalen spænder vidt fra butoh til tekst, fra sved på panden og feministisk vandplask til et videoprojekteret flydende lydunivers.

23. - 28. juli 2019

Børnenes Båd inviterer alle børn og deres voksne til en uge i Nyhavn med teater, leg og magi.

17. - 20. august 2019

Is here my place?Hvad betyder det at være hjemme? Er det forbundet med et sted, et hus? Eller en tillstand af væren? Kan jeg være fremmed i mit eget hjem eller land ? Hvor hører jeg til?

29. - 30. august 2019

I feltet mellem de indre verdener og den ydre virkelighed, søger performer og
kropsterapeut Jonas Neergaard efter urkraftens ekko.
Det er en opdagelsesrejse ind i vævet, blodets pulseren, skaberkraftens lydunivers og
kroppens dybeste poetiske lag.

10. - 14. september 2019

DU ER DEN handler om at tage fremtiden i egen hånd og vende vanerne og individualismen ryggen. Om en ungdomsgeneration uden fælles fodfæste, der snart får en kaotisk fremtid overleveret af forældregenerationen. Om vrede og afmagt i en verden, hvor alt skriger på handling. Hvem har ansvaret, og hvad er vi egentlig villige til at give afkald på?

Oprøret er på vej - og DU ER DEN!

Leas Rum
4. - 17. oktober 2019

LEAS RUM er fortællingen om, hvad det gør ved et menneskes eksistens, at opleve seksuelle overgreb som barn; - at være fuldstændig alene, truet til tavshed, faret vild i sit traume. Om skam, skyld og angst. Hvordan finder du mening i det meningsløse?

26. oktober - 5. november 2019

ARBEJDEREN.DK


CPH CULTURE

B.DK

I »JERNRING« vokser dukketeatret ud af Leningrad symfonien som symfonien voksede ud af Leningrads ruiner.

Musikken bærer os igennem hele historien og publikum kan glæde sig til at blive ført igennem Shostakovich 7. symfoni i et bombardement af sanselige, groteske og rørende billeder bl.a. med Stalin som poledanser og døden i groteske skikkelser.

Symfonien blev et vartegn for udholdenhed, mod, overlevelse og et beredskabsværk som skulle opmuntre det belejrede Leningrads indbyggere og blive et symbol på det sovjetiske folks kamp på de allieredes side. En fortælling om dagligdagen, kampe og drømme. En billedrække af elendighed, heltemod og viljen til at overleve på trods af krigens grusomhed.


DØDEN ER EN FIGUR PÅ SCENEN I "JERNRING"

Anne Middelboe Christensen fra Information har anmeldt JERNRING og skriver:


"Skræmmende forfærdelig, men også overjordisk smuk i sære drømmeglimt; som nærdødsoplevelser udsat for instrumenter..."


"Rolf Heim er en dreven dramatiker. Han forstår at gøre os interesserede i sine dukker, længe før vi fatter, hvad forestillingen egentlig handler om. Og dukkemageren Rolf Søborg Hansen har igen skabt dukker, der er så fascinerende og sympatiske og samtidig så skræmmende og ensomme, at man ikke kan lade være med at stirre på dem."

Berlingske Tidende, Søren Schauser


Frederiksborg Amts Avis, Knud Cornelius


Kulturkongen.dk

20. januar - 8. februar 2020

CANADA er en visuel musikperformance-installation om drømmen om det ideelle gæstfrie samfund, hvor der er sikkerhed, fred og frihed for alle. I krydsfeltet mellem det personlige og det storpolitiske, det historiske og det samtidige, er dette en forestilling om generationers påvirkning af flugt og krig, om overlevelse, om angsten for fremmedhad – og om drømmelandet CANADA.

16. - 21. marts 2020

NOBELS LITTERATURPRIS I 1996
Wislawa Szymborska modtog Nobels Litteraturpris i 1996 med ordene ”For en poesi, der med ironisk præcision lader den historiske og biologiske sammenhæng træde frem i fagtmenter af menneskets hverdag”.
I nobelpristalen talte Wislawa for første gang om hvad poesi er: ”I value that little phrase "I don't know" so highly. It's small, but it flies on mighty wings. It expands
our lives to include the spaces within us as well as those outer expanses in which our tiny Earth hangs suspended. Poets, if they're genuine, must also keep repeating "I don't know"

25. maj - 6. juni 2020

Et historisk drama med Kristian Halken i hovedrollen som Scavenius,

Historien om manden, der indgik et politisk samarbejde med den tyske værnemagt og bragte Danmark sikkert igennem 2. verdenskrig. Historien om Scavenius, som sikrede jøderne mod overgreb indtil 1943. Historien om manden, som Stauning insisterede på skulle være udenrigsminister. Verden stod på hovedet, og Danmark havde brug for en mand, som i det mindste prøvede at holde det hele sammen.