Nyhavn 16z  1051 Kbh k

Bådteatrets egenproduktion
4. - 26. april 2018

Forestillingens varighed 75 min.

 

ARBEJDEREN.DK

 

CPH CULTURE

B.DK

I »JERNRING« vokser dukketeatret ud af Leningrad symfonien som symfonien voksede ud af Leningrads ruiner.

Musikken bærer os igennem hele historien og publikum kan glæde sig til at blive ført igennem Shostakovich 7. symfoni i et bombardement af sanselige, groteske og rørende billeder bl.a. med Stalin som poledanser og døden i groteske skikkelser.

Symfonien blev et vartegn for udholdenhed, mod, overlevelse og et beredskabsværk som skulle opmuntre det belejrede Leningrads indbyggere og blive et symbol på det sovjetiske folks kamp på de allieredes side. En fortælling om dagligdagen, kampe og drømme. En billedrække af elendighed, heltemod og viljen til at overleve på trods af krigens grusomhed.

 

DØDEN ER EN FIGUR PÅ SCENEN I "JERNRING"

Anne Middelboe Christensen fra Information har anmeldt JERNRING og skriver:


"Skræmmende forfærdelig, men også overjordisk smuk i sære drømmeglimt; som nærdødsoplevelser udsat for instrumenter..."


"Rolf Heim er en dreven dramatiker. Han forstår at gøre os interesserede i sine dukker, længe før vi fatter, hvad forestillingen egentlig handler om. Og dukkemageren Rolf Søborg Hansen har igen skabt dukker, der er så fascinerende og sympatiske og samtidig så skræmmende og ensomme, at man ikke kan lade være med at stirre på dem."

Berlingske Tidende, Søren Schauser

 

Frederiksborg Amts Avis, Knud Cornelius

 

Kulturkongen.dk

5. - 9. maj 2018

’Helvers nat’ er et stykke, som handler om at være et uønsket element i det samfund, som man er en del af. ’Helvers nat’ handler om at skulle på flugt, mens mulighederne er minimale. I stykket fortælles det ikke, hvem, hvor eller hvornår historien finder sted, men det er svært ikke at forbinde historien med det nazistiske regime i Tyskland i slutningen af 1930’erne.

11. - 15. maj 2018

Humans have escaped in2 isolation 2 find their true erotic beings, and exploring their erotic desire. But brain damage has caused amnesia that leaves them ignorant for all previous ideas about the erotic. For how long will their innocence live? What objects are erotic when you have no culture? What is the object of taboo then? Experience an exploration into the obscene.
You can either show up as a passive observer in the audience, or you can choose to be an active participant– it’s all up to you! 

18. - 22. maj 2018

Med DETOX har Teater PRAXIS skabt en visuel og humoristisk forestilling om vores tids udfordringer som stress, ensomhed og overdreven materialisme.

25. - 27. maj 2018

/Fysisk filosofi / Kropsfilosofi / Performativ filosofi / Filosofisk performance /

En soirée bestående af tre dansede
og talte reflektioner over natur, tid
og det at være menneske på en klode

31. maj - 9. juni 2018

Denne forestilling er fortællingen om et menneskes kamp med sygdommen angst og depression baseret på forfatterens egen historie fortalt gennem digte og musik. En rejse som uundgåeligt krydser systemet – den store grå masse, som kan synes utrolig stort og frygtindgydende.

Monicagate
21. - 25. juni 2018
Fiaskomonologerne
25. september - 2. oktober 2018

FIASKOMONOLOGERNE er en blanding mellem film- og scenekunst. I tre monologer besøger vi tre figurer i hvert deres rum. De betror sig til kameraet, inviterer indenfor i tre fortællinger om at mislykkes, om ikke at slå til, om ikke at føle sig elsket og om at have mistet grebet.

4. - 13. oktober 2018

”Imagine Monty Python performed by Statler and Waldorf from the Muppet Show, repeatedly establishing and puncturing an air of portentous pomposity.”

 

Anarkistisk og hysterisk morsom DADA-inspireret forestilling om 1. Verdenskrigs kulturelle efterdønninger:

Bevæbnet med deres kroppe, stemmer, en surrealistisk værktøjskasse fyldt med DADAisme og store mængder sort humor, kaster to mænd sig hensynsløst ud i at udstille det absurde ved krigens kaos og hykleri med alle DADAkunstens midler. Det bliver til en serie anarkistiske scener med blandt andet spottende lyd-digte og hyperbolsk råben. Spilles på et letforståeligt engelsk, kombineret med Desperate Men’s absurde, dadaistiske volapyk- ordforråd.
 

13. november - 8. december 2018

Bådteatrets egenproduktion til sæson 2018/2019

 

Eventyret om Pinocchio er som skabt, til det magiske og poetiske dukketeater. Fortællingen er et vanvittigt opfindsomt, men også et vanvittigt grusomt og grotesk eventyr, som handler om en frihedssøgende og rebelsk figur i en verden, som ikke vil hjælpe. Eventyrets kæledyr er virkelighedens vilddyr og der er ikke langt fra ræven og katten, til menneskesmugleren og rufferen. Pinocchios søgen handler om frihed og ansvar, om bånd der bindes, eller slækkes.

Af Daily Fiction
18. - 28. februar 2019

Lidt af hele verden er i din telefon. Alt i universet består af forskellige stoffer, og 70 af jordens 83 stabile grundstoffer indgår i smartphones. Næsten alle jordens byggesten.
I øjeblikket kobler Google- og Facebook-skabere sig selv af, og 75% af engelske skolebørn ville ønske, at de sociale medier ikke fandtes. Hvordan balancerer vi med disse netværker som en del af egen krop?
I Nature´s Calling besjæler Tora Balslev sin smartphone. Gennem dans påkalder hun naturen i telefonen, som får lyd, krop og historie i en sanselig dimension. Performancen åbner en poetisk forankring i hverdagen, og undersøger forholdet mellem eksistens og teknologi.
 

24. april - 23. maj 2019

Bådteatret inviterer til en aften fuld af blod, forræderi og groteske skabninger.

En overdådig scene af fake news og forræderi, hvor sejr fører direkte til nederlag.
En kabaret om grådighed, hvor skuespillerne og dukkerne skaber det ultimative House of Cards, både fra dengang og i dag.