Nyhavn 16z  1051 Kbh k

24. august - 14. september 2017

Livet med en hjerneskade bliver nærværende på Bådteatret.

 

Med et slag var der ingenting…. Jeg svævede i ingenmandsland.


SLAG fortæller om tragedien efter en blodprop og viser hjernens associationer i frit fald og kærligheden, der presses og testes til det yderste. Når dén man elsker fra den ene dag til den anden uigenkaldeligt bliver en anden, og når velfungerende tosomhed pludselig afløses af frustration, fortvivlelse og personlighedsopløsning.


SLAG træder ud og ind af hjernen og skildrer både det sete og det udsete. Lag efter lag udfoldes ægteparrets liv og konflikter.

 

Hvert år får 20.000 danskere en hjerneskade; heraf 12.500 fra en blodprop eller blødning i hjernen. En hjerneskade rammer hele familien og medfører markante forandringer for den skadede og for de pårørende.
 

20. - 24. september 2017

”I did not have sexual relations with that woman, Miss Lewinsky”.
 

Kun 22 år gammel indleder Monica Lewinsky en affære med præsidenten for de forenede stater Bill Clinton - en affære med verdens mest magtfulde mand.

Før hun vidste af det blev hun lagt for had af en hel nation og blev kransekagefiguren for cyberbullying i 90’ernes mest omtalte personlige og politiske skandale.
 

Monicagate er en fortælling om ydmygelse, løgne, magtforhold, fejltagelser og er et portræt af en kvinde, der hurtigt blev involveret i sager og løgne, der var langt større end hende selv. En simpel forelskelse med uforudsigelige konsekvenser.

26. - 28. september 2017

Enten/Eller er en interaktiv forestilling af TEATER SOMOM, som sætter fokus på det at træffe valg og udfordrer det unge publikum til at tage stilling. I Enten/Eller bestemmer publikum nemlig, hvordan Astrids historie udvikler sig. Hver tilskuer får uddelt et grønt og et rødt skilt – og disse skilte bruges gennem hele forestillingen til at afgøre, hvilke valg Astrid skal træffe. Den valgmulighed, der er flertal for, afgør forestillingens videre handling.
Hvordan ved man, hvilke valg man skal træffe? Kan man træffe et valg uden konsekvenser? Det er spørgsmål, som forestillingen stiller sit publikum.

 

Astrid er 15 år og skal starte i 8. klasse på en ny skole. Men hvad nu, hvis hun ikke passer ind? Eller endnu værre – hvad hvis de andre opdager, hvorfor hun har flyttet skole? Hvor meget skal man gå på kompromis med sig selv for at andre skal kunne lide én?

29. september - 1. oktober 2017

Körper⏐Körper

“Science debases as we try to recreate the object of study instead of understanding it”

- Frank Schätzing


A saga of homos, cyborgs and other religions.

Körper⏐Körper explores the concepts of body, gender and identity. Through mystery and humour the performance touches upon a contemporary question, which the performers approach in a personal yet universal manner. The performance invites you into a world of homos and cyborgs through fluent transitions and heavy dancing. The performance emerged from a need for proper discussion and reflection. To express a part of Leon’s, life that shaped who he is today. The story is being told through Nanna; the feminine in the masculine, the woman in the man. Nanna can be seen as an earlier body of Leon. The body he finally got rid of, but often looks back upon and constantly confronted with, wherever he goes.

Foto: Enrico Meijer

3. - 4. oktober 2017

Er dukketeater for unge og voksne? JA – helt bestemt! Bliv opslugt af Sofie Krog Teaters magiske univers på Bådteatret når Diva, The House og Circus Funestus indtager København. Her dominerer finurlige scenografier og teknisk avancerede dukker -tilsat en snert af sort humor og tegneseriekomik. Velkommen til dukketeatrets forunderlige verden.

5. - 6. oktober 2017

Er dukketeater for unge og voksne? JA – helt bestemt! Bliv opslugt af Sofie Krog Teaters magiske univers på Bådteatret når Diva, The House og Circus Funestus indtager København. Her dominerer finurlige scenografier og teknisk avancerede dukker -tilsat en snert af sort humor og tegneseriekomik. Velkommen til dukketeatrets forunderlige verden.

7. - 8. oktober 2017
7. - 18. november 2017

”Helt rørende… og ægte tragisk… Men værst - og derfor bedst – er det, når hun får sine digte afvist af forlaget og føler det som ”at få en kræftsyg elsker tilbage fra lighuset”.
”Sylvia” er noget nær fremragende, naturligvis fordi materialet har det hele fra digterens egen hånd.”
Klaus Rothstein, Weekendavisen.

5. - 17. februar 2018

En musikdramatisk forestilling - om et enkelt menneske.

 

“J O B” er fortællingen om den troende jødiske lærer Mendel Singer, der tvunget af omstændighederne udvandrer til Amerika med sin familie. Første verdenskrig står for døren og ulykker regner ned over ham. Mendel, konen og datteren forlader Rusland i håb om at skabe sig en bedre tilværelse hos den mellemste søn i Amerika. Mendels møde med den ny verden, lever ikke op til forventningerne. Han mister alt - også sin tro. Ligesom JOB i det gamle testamente forbander Mendel sin Gud og venter utålmodigt på at komme til at dø. Først i mødet med en sang, vækkes livsviljen igen og Mendel oplever et mirakel, da han forstår, at det store og uforståelige findes i både gruen og glæden.

4. - 28. april 2018

Bådteatrets egenproduktion til sæson 2017/2018

 

Eventyret om Pinocchio er som skabt, til det magiske og poetiske dukketeater. Fortællingen er et vanvittigt opfindsomt, men også et vanvittigt grusomt og grotesk eventyr, som handler om en frihedssøgende og rebelsk figur i en verden, som ikke vil hjælpe. Eventyrets kæledyr er virkelighedens vilddyr og der er ikke langt fra ræven og katten, til menneskesmugleren og rufferen. Pinocchios søgen handler om frihed og ansvar, om bånd der bindes, eller slækkes.

31. maj - 9. juni 2018

Denne forestilling er fortællingen om et menneskes kamp med sygdommen angst og depression baseret på forfatterens egen historie fortalt gennem digte og musik. En rejse som uundgåeligt krydser systemet – den store grå masse, som kan synes utrolig stort og frygtindgydende.