Nyhavn 16z  1051 Kbh k

»Eventyrlige Dæmoner«

Baseret på H.C. Andersens fortællinger
5. november - 3. december 2022
Mandag til fredag kl. 20
Lørdag kl. 17

Bådteatret tager H. C. Andersens digterliv op på scenen; vi befolker teatret med alle hans væsner og figurer, som mødes til en slags dance makabre. Vi inviterer publikum til en magisk, sort og grotesk dukketeaterleg i ”Eventyrlige Dæmoner” - H.C. Andersen går gotisk.

H.C. Andersen bor i en lejlighed i Nyhavn 18. Hvis han havde kunnet kikke ud ad sit vindue i dag, så kunne han se Bådteatret ligge ved kajen. I stueetagen ville han hver dag gå forbi en turistbutik, hvor man sælger tonsvis af kitschet merchandise fra hans eventyr til turister fra hele verden. Dette ville nok have glædet ham og måske have givet ham ro i sjælen. Men ikke dengang for han var bekymret, angst og urolig. Vi bruger disse tekster som et afsæt til en forestilling om angsten for den ultimative nedtur i en verden, som ellers blomstrer og vokser omkring en.

En solskinsdag bliver han panisk, fordi han har mistet sin skygge. De røde sko danser uopfordret igennem lejligheden, og han kan ikke fange dem og de holder ikke op med at danse.
Når digteren tager tændstikkerne frem for at tænde et lys, så han bedre kan følge disse uhyggelige dansetrin, sidder der pludselig en pige i hjørnet af stuen. Hun er trist og ensom og sælger svovlstikker. Selvom han beder hende om at gå, for han har jo allerede tændstikker, insisterer hun på at blive siddende. Kulden spreder sig i lejligheden, det bliver minus grader, og stuen begynder at ligne entreen til et isslot. H.C. Andersen puster lyset ud igen, men pigen nægter at visne bort i mørket. Da han åbner døren for at flygte, står der en hund, med øjne så store som tekopper.


Dukketeater kan fabulere og male store billeder og give stærke billeder og stemninger til den poetiske og visuelle teaterform – Velkommen til H.C. Andersen går gotisk.