Nyhavn 16z  1051 Kbh k

»Canada«

En visuel musikperformance om drømmelandet
21. januar - 8. februar 2020
Onsdag til fredag kl. 20 lør kl. 17
Skoleforestillinger kl. 10 Den 23.+27.+28.+29. jan samt 3.+4.. feb

Gæstespil med Livingstones Kabinet


Musikteaterensemblet LIVINGSTONES KABINET dykker i deres kommende forestilling ned i familiehistorier og barnlige flugtplaner, nedarvede traumer, absurd racisme, fejl-konklusioner, og den almenmenneskelige længsel efter et liv i fred og sikkerhed, som langt fra er alle forundt.
CANADA får urpremiere på Bådteatret i København den 20. januar 2020.

 

På det personlige plan er CANADA historien om Nina Kareis’ families fortælling: Om Ninas mor, Birgitta, der som barn efter 2.verdenskrigs afslutning kom med de hvide busser fra Wien på ophold i Danmark, og som voksen tog tilbage til Danmark, mødte en dansk mand, blev gift og fik et barn. Det er historien om Ninas morfar, der ifølge nazisternes anti-jødiske ’Nürnberglovene’ fra 1935 ikke skulle interneres, men som alligevel endte i koncentrationslejr. Og det er historien om de nedarvede traumer, Ninas mor bragte med sig til Danmark.


Nina Kareis er opvokset i Århus i 70’erne med en enlig mor, der var østriger og jødisk. Hun voksede op i den periode, da de første tyrkiske ’fremmedarbejdere’ kom til Danmark. For barnet Nina var der ikke et stort spring fra de spirende toner af begyndende racisme i Danmark til de krigshistorier fra 1930’erne og 40’ernes Østrig, hun havde hørt om gennem sin opvækst, og derfor begyndte hun at lægge flugtplaner.
Planer, der handlede om at flygte til et land langt væk fra Europa. Et drømmeland, ‘The Land of Milk and Honey’ - CANADA.
 

CANADA er en visuel musikperformance-installation om drømmen om det ideelle gæstfrie samfund, hvor der er sikkerhed, fred og frihed for alle. I krydsfeltet mellem det personlige og det storpolitiske, det historiske og det samtidige, er dette en forestilling om generationers påvirkning af flugt og krig, om overlevelse, om angsten for fremmedhad – og om drømmelandet CANADA.

 

Medvirkende: Pete Livingstone, Amia Miang og Bo Carlsson
Fortællerstemme: Nina Kareis
Scenografi: Johan Kølkjær
Lyddesign: Erik Christoffersen

Læs Pressemeddelelsen her

billede billede billede billede billede