Nyhavn 16z  1051 Kbh k

»Blod, Svigt & Tårer«

En Shakespeare collage over magtens intriger, begær og pinligheder
27. april - 23. maj 2019
Man. – fre. kl. 20.00, lør. kl. 17
Formiddagsfores. kl. 10 & kl. 13 den 29.+30. apr. 2019
6. maj kl. 13 og 8. maj kl. 13
Fra 15 år
Bådteatret inviterer til en aften fuld af blod, forræderi og groteske skabninger. Et nutidigt politisk univers baseret på et historisk teatralsk univers.
Spiller ikke i aften den 17. Maj og den 18. Maj.  POV International
 Politiken
 Frederiksborg Amts Avis
 Sceneblog.dk
 Ungt Teaterblod
 Kulturkogen.dk
Teaterspot ved Vivi Holm skriver -  “Bådteatrets neddyk i Shakespeares univers er intenst teater med alle de ingredienser, der gør den ”lille” forestilling til en stor teateroplevelse.”
 
 
Claudius, Richard III, Lady Macbeth, Brutus og Jago. Ud over at det er personer i Shakespeares stykker så personificerer disse navne bl.a. svig, intriger, ambitioner og ondskab.
På trods af langt over 400 års historie er Shakespeares persongalleri den dag i dag så sammensat og kompleks, at vi stadig kan hente inspiration fra teksterne. Hans værker lever videre både i sproget, på scenen og som den eksistentielle surdej i helt ny dramatik.

Men hvad kan vi så bruge Shakespeares persongalleri til i dag?

Magten og dens degeneration er også et højaktuelt emne i dag. Bådteatret stiller spørgsmålet – har det overhovedet ændret sig?

Den vestlige verden har bl.a. Berlusconi, Trump og Orbán, og disse politikere er ovenikøbet allesammen folkevalgte. På Shakespeares tid skulle man i det mindste slås om tronen.
 
Naser Khader, udtaler i et interview at han også ser tydelige paralleller mellem Shakespeares magtbeskrivelser og nutidens politik.
”Jeg har det med Shakespeare, som jeg har det med Jerusalem. Jeg vender tilbage et par gange om året, og jeg lægger mærke til nye detaljer hver eneste gang. Det er det, der gør ham langtidsholdbar. Han beskriver det sammensatte menneske, som kan rumme modsætninger. Kærlighed, jalousi og hævn. Alle mennesker indeholder både det smukkeste og det grimmeste på én gang, og han beskriver, hvad der kan få de forskellige sider frem i os.”
”I ’Henry V’ ender biskopperne med at bruge kongens vilde ungdom imod ham, fordi han vil tage halvdelen af kirkens besiddelser. Det minder meget om den måde, hvorpå man forsøger at finde skidt på politikerne i dag. ’Julius Cæsar’ handler også om spin, politisk kommunikation og om at forføre folkemængden, som man kan genkende hos Donald Trump i USA,”
siger Khader. (Interview i KD 16. april 2016)
 
Med den nye politikertype i tankerne og påvirket af demokratiets sidste krampetrækninger, lægger Bådteatrets dukketeaterensemble op til en forførende og grufuld aften med teaterhistoriens største demagoger.

En overdådig scene af fake news og forræderi, hvor sejr fører direkte til nederlag. En kabaret om grådighed, intriger og ambitioner hvor skuespillerne og dukkerne skaber det ultimative House of Cards, både fra dengang og i dag.
 
 
PRIS TIL NIELS BRUNSE DEN 7. MAJ
”Selskabet for Dansk Teaterhistorie uddeler for fjerde gang Mantzius Prisen, der går til et teatermenneske, som enten for eller bag scenen har haft stor betydning for dansk teater. Årets prismodtager er forfatteren og oversætteren Niels Brunse, som netop har afsluttet arbejdet med at oversætte samtlige Shakespeares værker, et arbejde der har strakt sig over 30 år, og som markerer en milepæl i rækken af Shakespeare-oversættelser.
 
Uddelingen finder sted umiddelbart i forlængelse af opførelsen af Rolf Heims Shakespearecollage "Blod, Svigt og Tårer" dEN 7. maj på Bådteatret. Prisen overrækkes af Selskabets formand, Alette Scavenius og bagefter vil der være mulighed for at møde prismodtageren.
 
Tidligere modtagere af prisen er skuespilleren Ghita Nørby, instruktøren Elisa Kragerup og fhv teaterrådsformand og chef for Radio- og TV-Teatret, Bjørn Lense-Møller.”
 
SPILLERE Pernille Nedergaard, Jannie Faurschou, Signe Kærup Dahl
INSTRUKTION Rolf Heim
SCENOGRAFI Rolf Heim & Jonathan Hjort
DUKKEMAGER Erik Sanko, Phantom Limb Company
OVERSÆTTER Niels Brunse
REKVISITØR & ASS. TIL DUKKERNE Pernille Lehnert
BYGGER & AFVIKLER Jonathan Hjorth
LYSDESIGN Egil B. H. Hansen
LYDDESIGN Janus Jensen
INSTRUKTØRASSISTENT Astrid Lindhardt
TEKNISK ANSVARLIG Morten Riis Sørensen
PR, MARKEDSFØRING & GRAFIK Art Attack 
ADMINISTRATIV LEDER Anny Neel Dirchsen
PRESSEFOTOS Miklos Szabo
 
billede billede billede billede billede billede billede billede billede billede billede billede