Nyhavn 16z  1051 Kbh k

»Blod, Svigt & Tårer«

En Shakespeare collage over magtens intriger, begær og pinligheder
21. marts - 1. april 2023
Mandag til fredag kl. 20
Lørdag kl. 17
Skoleforestillinger kl. 10
23+27. marts

 

Bådteatret inviterer til en aften fuld af blod, forræderi og groteske skabninger. Et nutidigt politisk univers baseret på et historisk teatralsk univers.

 

POV International

 Politiken
 Frederiksborg Amts Avis
 Sceneblog.dk
 Ungt Teaterblod
 Kulturkogen.dk


Teaterspot ved Vivi Holm skriver - “Bådteatrets neddyk i Shakespeares univers er intenst teater med alle de ingredienser, der gør den ”lille” forestilling til en stor teateroplevelse.”


Claudius, Richard III, Lady Macbeth, Brutus og Jago. Ud over at det er personer i Shakespeares stykker så personificerer disse navne bl.a. svig, intriger, ambitioner og ondskab.
På trods af langt over 400 års historie er Shakespeares persongalleri den dag i dag så sammensat og kompleks, at vi stadig kan hente inspiration fra teksterne. Hans værker lever videre både i sproget, på scenen og som den eksistentielle surdej i helt ny dramatik.

Men hvad kan vi så bruge Shakespeares persongalleri til i dag?

Magten og dens degeneration er også et højaktuelt emne i dag. Bådteatret stiller spørgsmålet – har det overhovedet ændret sig?

Den vestlige verden har bl.a. Berlusconi, Trump og Orbán, og disse politikere er ovenikøbet allesammen folkevalgte. På Shakespeares tid skulle man i det mindste slås om tronen.

 

Med den nye politikertype i tankerne og påvirket af demokratiets sidste krampetrækninger, lægger Bådteatrets dukketeaterensemble op til en forførende og grufuld aften med teaterhistoriens største demagoger.

En overdådig scene af fake news og forræderi, hvor sejr fører direkte til nederlag. En kabaret om grådighed, intriger og ambitioner hvor skuespillerne og dukkerne skaber det ultimative House of Cards, både fra dengang og i dag.


 

SPILLERE Astrid Kjær, Jannie Faurschou, Signe Kærup Dahl
INSTRUKTION Rolf Heim
SCENOGRAFI Rolf Heim & Jonathan Hjort
DUKKEMAGER Erik Sanko, Phantom Limb Company
OVERSÆTTER Niels Brunse
REKVISITØR & ASS. TIL DUKKERNE Pernille Lehnert
LYSDESIGN Egil B. H. Hansen
LYDDESIGN Janus Jensen
INSTRUKTØRASSISTENT Astrid Lindhardt
BYGGER & TEKNISK ANSVARLIG Jonathan Hjorth
PR, MARKEDSFØRING & GRAFIK Art Attack
ADMINISTRATIV LEDER Anny Neel Dirchsen
PRESSEFOTOS Miklos Szabo 

billede billede