Nyhavn 16z  1051 Kbh k

Tidligere forestillinger

2021/2022

7. - 10. juni 2022

Canada - the dream of a life

Immersive, visually absorbing animation theatre with live music about war, survival, fear of xenophobia, and fleeing… to Canada. By LIVINGSTONES KABINET

The play is selected to perform at the International days at CPH Stage. Played in english.

 

CANADA er en visuel musikperformance-installation om drømmen om det ideelle gæstfrie samfund, hvor der er sikkerhed, fred og frihed for alle. I krydsfeltet mellem det personlige og det storpolitiske, det historiske og det samtidige, er dette en forestilling om generationers påvirkning af flugt og krig, om overlevelse, om angsten for fremmedhad – og om drømmelandet CANADA.

5. - 9. maj 2022

AFLYST LØRDAG, SØNDAG OG MANDAG

Alle dem der har købt billet vil blive kontaktet af billetten.dk

 

Why Not Theatre Company præsenterer en nyskreven monolog af Tanja Mastilo, der giver et direkte og humoristisk indblik i den pik-besatte Dicks liv.

I en intim monolog deler den navlepillende Dick hensynsløst ud af sine erfaringer - fra mobning i barndommen til kejtede seksuelle oplevelser med personer af begge køn -, i et forsøg på at finde en mening med tilværelsen. 

29. - 30. april 2022

ONE-WOMAN-SHOW - Mini Theatre Festival If you like historias, you're in the right place!

During the days of 29 and 30 of April, three storytellers with Southern American roots will be on board the BÅDTEATRET, with their tales collected from their journeys within and around the world.

20. - 22. april 2022

Hvis du skulle skrive et brev til din fisse, hvad ville du fortælle og hvordan skulle det starte?

4. - 5. april 2022

Choreographers Ida Hørlyck & Kat Staub are inviting you to a raw yet magical evening at Bådteatret with showings of the work-in-progress performances ‘age of aquarius’ and ‘Hermes’.

 

22. - 25. marts 2022

TELL ME WHAT'S WRONG is a performance for teens.

 

It's about parenthood and how parents stumple over their own feet. it's about how parents deal with their own feelings and how they meet their teens. how does this relationship, this mirroring, between generations, unfold?

 

It is played in English.

28. februar - 12. marts 2022

Skal man forvandle sig til ideen om et menneske, for at opnå kærligheden?

Med afsæt i H.C. Andersens selvbiografiske eventyr om Den Lille Havfrue vil forestillingen dykke ned i den personlige forvandlings fortælling - om den ensomhed der opstår når man ikke bliver set, som den man er. Når man er et ubestemt sind i en bestemt krop.

3. - 12. februar 2022

MIT LIV SOM NIELS er et helt nyt forestillingsformat, der udspiller sig i en foredragsramme foran et stort filmlærred. Det er er både teater, foredrag, historiefortælling og Stand Up i ét. Forestillingens hovedformål er at udbrede kendskabet til Niels. Ikke til Niels i bred forstand, men til lige præcis den Niels, der bærer efternavnet Grønne.

28. - 31. januar 2022

Det her er fortællingen om dig. Dig, der lige før stod med komælken i den ene hånd og soyamælken i den anden. Dig, der fik ondt i maven, da du blev nødt til at vælge æblerne i plastik. Dig, der selvfølgelig køber brugt og holder det hemmeligt, når du ikke gør. Dig, der deler alt, Amnesty deler.

22. - 23. januar 2022

The evening will be a double bill performance consisting of two pieces “Brighton Boys” and “Lucy” where the artists will use movement and music in different ways to express themselves.

19. - 20. januar 2022

Pga. nedlukningen er forestillingen nu en visning:
19. januar kl 18.00
20. januar kl 15.00

Der er et begrænset antal pladser, derfor beder vi dig bestille via mail til lene@atomact.dk
Entré 40 kr. som betales i døren.

 

AtomAct inviterer dig ind i mørket som et led i en scenekunstnerisk undersøgelse af det ubegribelige astrofysiske fænomen Dark Matter og det ukendte, der omgiver os.

AtomAct inviterer dig ind i mørket i en scenekunstnerisk undersøgelse af det ubegribelige astrofysi-ske fænomen Dark Matter og det ukendte, der omgiver os. Her vil publikum sammen med de per-formende kroppe være med i den sensoriske oplevelse af det ukendte, det ikke håndgribelige men alligevel nærværende som en repræsentation af Dark Matter.


Dark Matter og Dark Energy er yderst komplekse fænomener at forstå, beskrive og iagttage. Selv de førende astrofysikere ved NASA siger, at man ved mere om, hvad det ikke er, end hvad det er. Man ved dog, at de er meget vigtige for, hvordan universet struktureres og opfører sig, samt at kun 5% af universet består af kendt stof og energi, de resterende 95% udgøres af ”dark” matter og energy/ukendt stof og energi.
Måske er kunstens sprog netop det, der kan åbne op til en ny måde at begribe ’dette ufattelige’.

24. november - 18. december 2021
👉 EKSTRA EKSTRA FORESTILLINGER👈

Vi spiller 3 ekstra dage den 16+17+18. dec.

 

Historien om manden, der bragte Danmark sikkert igennem 2. verdenskrig. Historien om manden, der sikrede jøderne mod overgreb indtil 1943. Historien om manden, som Stauning insisterede på skulle være udenrigsminister: ”De er den eneste, der kan løse opgaven.”
Han løste opgaven og blev den mest forhadte mand i Danmark.

 POV International

 Gregers DH

 Sceneblog

 Iscene

 

 


 

17. november 2021

Værtinden byder publikum indenfor som gæster til en fejring af rigsfællesskabet.
Forestillingen har har form som en gudstjeneste og er en poetisk refleksion over de symboler og ritualer, vi kan bygge rigsfællesskabet på.

5. - 6. november 2021

AN EVENING PRESENTING THREE DIFFERENT PERFORMATIVE WORKS

15. september - 9. oktober 2021

Kældermusik er en musikalsk oplevelse, hvor et grotesk univers danner den visuelle ramme om en sang cyklus med tableauer, hvor animationer, dukker, sang og levende musik omslutter publikum i Bådteatrets kældermørke.

 

Dukker og levende musik skaber en speciel magi på scenen, og Bådteatret Reumertvindende kunstneriske leder, Rolf Heim, har længe haft en drøm om at kunne arbejde med levende musik og animationer på scenen.

 
Scenen er en musikalsk fortolkning med en af Danmarks mest anerkendte Mezzosopraner Helene Gjerris der sammen med to eminente musikere Peter Fuglsang og Jesper Egelund afkoder Bertolt Brechts tekster og musikken af bl.a. Weill og Eisler.
En varieté af toner fra Bertolt Brecht tid, hvor symbolikken og ekspressionismen skabte scener som gik lige ind i publikums sjæl.

2020/2021

4. - 6. juni 2021

Danseforestillingen LEAS RUM
LEAS RUM er en mørk, poetisk og visuel stærk danseforestilling baseret på en virkelig historie. Forestillingen åbner det ubegribelige og sårbare rum et barn efterlades i efter seksuelle overgreb. Forestillingen belyser den brutale ændring af verden og tabet af mening og identitet i det indre kaos et barn gennemlever; fuldstændig alene, truet til tavshed, faret vild i sit traume, i skam, skyld og angst.

25. maj - 2. juni 2021

En Reumertvindende musikdramatisk forestilling - om et enkelt menneske.

 

“J O B” er fortællingen om den troende jødiske lærer Mendel Singer, der tvunget af omstændighederne udvandrer til Amerika med sin familie. Første verdenskrig står for døren og ulykker regner ned over ham. Mendel, konen og datteren forlader Rusland i håb om at skabe sig en bedre tilværelse hos den mellemste søn i Amerika. Mendels møde med den ny verden, lever ikke op til forventningerne. Han mister alt - også sin tro. Ligesom JOB i det gamle testamente forbander Mendel sin Gud og venter utålmodigt på at komme til at dø. Først i mødet med en sang, vækkes livsviljen igen og Mendel oplever et mirakel, da han forstår, at det store og uforståelige findes i både gruen og glæden.

6. - 9. maj 2021

NOBELS LITTERATURPRIS I 1996

Wislawa Szymborska modtog Nobels Litteraturpris i 1996 med ordene ”For en poesi, der med ironisk præcision lader den historiske og biologiske sammenhæng træde frem i fragtmenter af menneskets hverdag”.

 

I nobelpristalen talte Wislawa for første gang om hvad poesi er: ”I value that little phrase "I don't know" so highly. It's small, but it flies on mighty wings. It expands our lives to include the spaces within us as well as those outer expanses in which our tiny Earth hangs suspended. Poets, if they're genuine, must also keep repeating "I don't know"

6. - 17. april 2021

AFLYST. ALLE DER HAR KØBT BILLET VIL FÅ BESKED VIA MAIL.

 

Bådteatret inviterer til en aften fuld af blod, forræderi og groteske skabninger. Et nutidigt politisk univers baseret på et historisk teatralsk univers.

  POV International
 Politiken
 Frederiksborg Amts Avis
 Ungt Teaterblod
 Sceneblog.dk
  Kulturkongen.dk

 


Claudius, Richard III, Lady Macbeth, Brutus og Goneril. Ud over at det er personer i Shakespeares stykker så personificerer disse navne bl.a. svig, intriger, ambitioner og ondskab.

På trods af langt over 400 års historie er Shakespeares persongalleri den dag i dag så sammensat og kompleks, at vi stadig kan hente inspiration fra teksterne. Hans værker lever videre både i sproget, på scenen og som den eksistentielle surdej i helt ny dramatik.
Men hvad kan vi så bruge Shakespeares persongalleri til i dag?

Magten og dens degeneration er også et højaktuelt emne i dag. Bådteatret stiller spørgsmålet – har det overhovedet ændret sig?

4. - 21. november 2020

Forvandlingen bygger på Franz Kafkas absurde, sørgelige og morsomme roman. Oplev Bådteatrets dukketeaterensemble i en visuel højaktuel tour de force om Gregors kamp mod verden udenfor. Verden banker på, samtidigt med, at Gregor i desperation prøver at forlige sig med det nye væsen, han er blevet til. I en blanding af film noir, goth og klaustrofobi bliver scenen forvandlet til et sted, hvor der ingen ende er på mareridtet.

24. august - 5. september 2020

Et historisk drama med Kristian Halken i hovedrollen som Scavenius,
Historien om manden, der indgik et politisk samarbejde med den tyske værnemagt og bragte Danmark sikkert igennem 2. verdenskrig. Historien om Scavenius, som sikrede jøderne mod overgreb indtil 1943. Historien om manden, som Stauning insisterede på skulle være udenrigsminister. Verden stod på hovedet, og Danmark havde brug for en mand, som i det mindste prøvede at holde det hele sammen.

Varighed 1 time og 15 min.

2019/2020

25. maj - 6. juni 2020

Et historisk drama med Kristian Halken i hovedrollen som Scavenius,

Historien om manden, der indgik et politisk samarbejde med den tyske værnemagt og bragte Danmark sikkert igennem 2. verdenskrig. Historien om Scavenius, som sikrede jøderne mod overgreb indtil 1943. Historien om manden, som Stauning insisterede på skulle være udenrigsminister. Verden stod på hovedet, og Danmark havde brug for en mand, som i det mindste prøvede at holde det hele sammen.

4. marts 2020

et tværfagligt teaterstykke, der har til formål at sætte fokus på kropsbevidsthed i folkeskolen.

29. februar 2020

This is a New York-style Open Mic presentation including improv comedy, performance art, audience participation, movement theater and comedy.

14. - 16. februar 2020

Åh John er et dokumentarisk spirituelt sciencefictioneventyr fortalt i en skitserende musicalform.

21. januar - 8. februar 2020

CANADA er en visuel musikperformance-installation om drømmen om det ideelle gæstfrie samfund, hvor der er sikkerhed, fred og frihed for alle. I krydsfeltet mellem det personlige og det storpolitiske, det historiske og det samtidige, er dette en forestilling om generationers påvirkning af flugt og krig, om overlevelse, om angsten for fremmedhad – og om drømmelandet CANADA.

26. oktober - 5. november 2019

 

 

 

 

ARBEJDEREN.DK


CPH CULTURE

 

B.DK

 

I »JERNRING« vokser dukketeatret ud af Leningrad symfonien som symfonien voksede ud af Leningrads ruiner.

Musikken bærer os igennem hele historien og publikum kan glæde sig til at blive ført igennem Shostakovich 7. symfoni i et bombardement af sanselige, groteske og rørende billeder bl.a. med Stalin som poledanser og døden i groteske skikkelser.

Symfonien blev et vartegn for udholdenhed, mod, overlevelse og et beredskabsværk som skulle opmuntre det belejrede Leningrads indbyggere og blive et symbol på det sovjetiske folks kamp på de allieredes side. En fortælling om dagligdagen, kampe og drømme. En billedrække af elendighed, heltemod og viljen til at overleve på trods af krigens grusomhed.

 

A nonverbal and figurative staging of a poetic story with music by Shostakovich.

Bådteatrets puppet theater ensemble has given them yet another challenge - create a work where an entire symphony is played without pauses or additional audio and text. Use only the symphony to create images. 


DØDEN ER EN FIGUR PÅ SCENEN I "JERNRING"

Anne Middelboe Christensen fra Information har anmeldt JERNRING og skriver:


"Skræmmende forfærdelig, men også overjordisk smuk i sære drømmeglimt; som nærdødsoplevelser udsat for instrumenter..."


"Rolf Heim er en dreven dramatiker. Han forstår at gøre os interesserede i sine dukker, længe før vi fatter, hvad forestillingen egentlig handler om. Og dukkemageren Rolf Søborg Hansen har igen skabt dukker, der er så fascinerende og sympatiske og samtidig så skræmmende og ensomme, at man ikke kan lade være med at stirre på dem."

Berlingske Tidende, Søren Schauser


Frederiksborg Amts Avis, Knud Cornelius


Kulturkongen.dk

Leas Rum
4. - 17. oktober 2019

 

 

 

 

 Politiken

 IScene

 Cph Culture

 Sceneblog

 

PERNILLE GARDE STAGE ART skaber forestillinger i grænselandet mellem dans og teater og fortæller historier
med en stærk fysisk sensibilitet, følelsesmæssig dybde og en særegen æstetik. Kompagniet arbejder med
kompleksiteten ved den menneskelige eksistens og bringer opmærksomhed, lys og humor på alvorlige, mørke emner som tab, seksuelle overgreb og krig. I et detaljeret billedsprog inviteres publikum med ind i et fysisk og emotionelt univers med mange lag, nuancer og fortolkningsmuligheder.

 

LEAS RUM er fortællingen om, hvad det gør ved et menneskes eksistens, at opleve seksuelle overgreb som barn; - at være fuldstændig alene, truet til tavshed, faret vild i sit traume. Om skam, skyld og angst. Hvordan finder du mening i det meningsløse?

10. - 14. september 2019

DU ER DEN handler om at tage fremtiden i egen hånd og vende vanerne og individualismen ryggen. Om en ungdomsgeneration uden fælles fodfæste, der snart får en kaotisk fremtid overleveret af forældregenerationen. Om vrede og afmagt i en verden, hvor alt skriger på handling. Hvem har ansvaret, og hvad er vi egentlig villige til at give afkald på?

 

Oprøret er på vej - og DU ER DEN!

 

DEBAT ARR. DEN 12. SEP.

Bo Evers giver et nummer på Bådteatret.
DEN 12. september kan du opleve Bo Evers spille sangen “Sidder Bare Her” med efterfølgende debatarrangement med TEATER UbeStemt.

 

Arrangementet vil tage udgangspunkt i DU ER DEN’s tematikker og teksten til Bo Evers sang, samt hans musikalske og humoristiske tilgang til hverdagens dramaer og eksistentielle kriser.

 

Arrangementet foregår efter visning af forestillingen, en billet til DU ER DEN d. 12. vil give automatisk adgang til arrangementet.
 

29. - 30. august 2019

I feltet mellem de indre verdener og den ydre virkelighed, søger performer og
kropsterapeut Jonas Neergaard efter urkraftens ekko.
Det er en opdagelsesrejse ind i vævet, blodets pulseren, skaberkraftens lydunivers og
kroppens dybeste poetiske lag.

21. - 25. august 2019

The Art of Transformation afholder Transformation LAB med workshopdage og skriveværksted på Ubåden.

Med kunsten som redskab danner TAoT sprog for det ordløse og metoder til transformation

17. - 20. august 2019

Is here my place?Hvad betyder det at være hjemme? Er det forbundet med et sted, et hus? Eller en tillstand af væren? Kan jeg være fremmed i mit eget hjem eller land ? Hvor hører jeg til?

2018/2019

27. april - 23. maj 2019

Bådteatret inviterer til en aften fuld af blod, forræderi og groteske skabninger. Et nutidigt politisk univers baseret på et historisk teatralsk univers.

 

 POV International

 Politiken

 Frederiksborg Amts Avis

 Ungt Teaterblod

 Sceneblog.dk

 Kulturkongen.dk

 

 

 

 

Claudius, Richard III, Lady Macbeth, Brutus og Goneril. Ud over at det er personer i Shakespeares stykker så personificerer disse navne bl.a. svig, intriger, ambitioner og ondskab.


På trods af langt over 400 års historie er Shakespeares persongalleri den dag i dag så sammensat og kompleks, at vi stadig kan hente inspiration fra teksterne. Hans værker lever videre både i sproget, på scenen og som den eksistentielle surdej i helt ny dramatik.
Men hvad kan vi så bruge Shakespeares persongalleri til i dag?


Magten og dens degeneration er også et højaktuelt emne i dag. Bådteatret stiller spørgsmålet – har det overhovedet ændret sig?
 

Af Daily Fiction
18. - 28. februar 2019

Kropslig og musikalsk performance undersøger grænsen mellem menneskeligt liv og `dødt´ stof, og taler ind i debat om bæredygtighed, ny teknologi og vores måde at leve på.

 

Vand, sand og træer kan jeg se for mig. Jeg ved hvordan de mærkes. Når jeg cykler, mærker jeg, at mine fødders træden i pedalerne får mig til at bevæge mig fremad. Med min smartphone er jeg ikke så klog. Jeg ved ingenting. Min evne til at fornemme den strækker sig til overfladen.

 

Med dans og lyd tilbydes en sanselig oplevelse af smartphonens fysik. Forestillingen taler ind i en løbende debat om ny teknologi og vores måde at leve på.


 

31. januar - 2. februar 2019

Sure is a performance that is invested in the act of world making, that is not trying to pretend everything is okay. The performance spends time with what is no longer here and how the leakage of these emotions shape the very surfaces of bodies as well as worlds.

 

Amalia Kasakove (FI) and Anna Lea Ourø (DK) are a Copenhagen based artist duo that reside in the field of dance and choreography.

25. - 31. januar 2019

Nyar Kakan – I contain multitudes er en danseperformance som omhandler identitet, kulturelle rødder, tradition og fusion. Performancen er udviklet og fremført af danser og koreograf Phyllis Akinyi. Med udgangspunkt i egne erfaringer og udfordringer tager Akinyi os ind i et univers hvor hendes forskellige kulturelle rødder mødes i en kropslig dialog, hvor tradition møder det post-moderne, og hvor der skabes en fusion, et eget udtryk.

19. - 23. januar 2019

Oplev nytårstaler som du aldrig har oplevet dem før. En tysk danser inviterer tre kollegaer fra Cypern, Sverige og Danmark til at danse til rytmen af Angela Merkels nytårstale. De tre kollegaer tilbyder deres nations nytårstaler til gengæld. Vurder selv om dansernes modersmål afslører sig igennem deres bevægelser.

10. - 13. januar 2019

Det sidste sted du kan gemme dig kommer snigende. Det lægger dig på puden og kysser din pande. Omkring dig, skjult bag træerne, står forskellige skikkelser af kærlighed og venter på dig, alle genkendelige, alle umulige helt at forstå.

Men ses det skal de, og måske kan du komme ud af skoven, med mindre end hvad du bar på, da du kom ind.

En lyrisk og musikalsk forestilling om livet og kærligheden, den første opsætning af teaterensemblet ‘Blå Fortællinger’
 

5. januar 2019

JAHATTEN IMPRO laver improcomedy i topklasse. Som den eneste gruppe i Danmark laver de longform impro med band.
Jahatten Impro er en improgruppe bestående af skuespillere og musikere og alt der udspilles på scenen er improviseret ud fra publikums idéer. Det er en blanding af sjove karakterer, musik og virkelig højt humør - hvor intet er forberedt.
 

16. november - 8. december 2018

 

 

 

 

 

Cph Culture

Scenekanten

Kulturtid

xq28.dk

Arbejderen

 

Eventyret om Pinocchio er som skabt, til det magiske og poetiske dukketeater. Fortællingen er et vanvittigt opfindsomt, men også et vanvittigt grusomt og grotesk eventyr, som handler om en frihedssøgende og rebelsk figur i en verden, som ikke vil hjælpe. Eventyrets kæledyr er virkelighedens vilddyr og der er ikke langt fra ræven og katten, til menneskesmugleren og rufferen. Pinocchios søgen handler om frihed og ansvar, om bånd der bindes, eller slækkes.

4. - 13. oktober 2018

11.-13. OKTOBER: FILMSCREENING af WASHED UP. Filmen vises efter de sene forestillinger og indgår i billetten.
Love will conquer out mutual disdain.
En prisvindende film af Nathan Hughes om og med Jon Beedell og Richard Headon / Desperate Men.
Washed Up er Samuel Beckett’s ”Venter på Godot” som spaghettiwestern. Tilført to aldrende klovne, der mundhugges om stort set alt, strandet i en fiskerlandsby udenfor sæsonen. Et sort, komisk studie af et personligt og professionelt forhold i krise. Et stålsat blik på den eksplosive spænding, der driver Desperate Men, ét af Englands mest elskede gadeteater-kompagnier, til fortsat at skabe afgørende værker, for og med mennesker, efter 37 år.
Varighed: 40 min. Filmen vises på engelsk uden undertekster. www.washedupfilm.com
 

”Imagine Monty Python performed by Statler and Waldorf from the Muppet Show, repeatedly establishing and puncturing an air of portentous pomposity.”

 

Anarkistisk og hysterisk morsom DADA-inspireret forestilling om 1. Verdenskrigs kulturelle efterdønninger:

Bevæbnet med deres kroppe, stemmer, en surrealistisk værktøjskasse fyldt med DADAisme og store mængder sort humor, kaster to mænd sig hensynsløst ud i at udstille det absurde ved krigens kaos og hykleri med alle DADAkunstens midler. Det bliver til en serie anarkistiske scener med blandt andet spottende lyd-digte og hyperbolsk råben. Spilles på et letforståeligt engelsk, kombineret med Desperate Men’s absurde, dadaistiske volapyk- ordforråd.
 

Fiaskomonologerne
25. september - 2. oktober 2018

FIASKOMONOLOGERNE er en blanding mellem film- og scenekunst. I tre monologer besøger vi tre figurer i hvert deres rum. De betror sig til kameraet, inviterer indenfor i tre fortællinger om at mislykkes, om ikke at slå til, om ikke at føle sig elsket og om at have mistet grebet.

Blottet
18. august 2018

”For 30 år siden var jeg på vej til en fest, da et andet menneske besluttede sig for at krydse min vej og ændre mit liv.” Iben H. Philipsen


Forestillingen spiller på Bådteatret lørdag d. 18. August 2018 kl. 17.00

 

"Blottet" er en fortælling om voldtægt. Fra ofrets perspektiv formidles oplevelsen og dens mange konsekvenser igennem et kropsligt, poetisk og visuelt univers. Det er en historie om at miste sig selv, men alligevel finde vejen tilbage til livet, kroppen og kærligheden. En anderledes overlevelsesberetning der balancerer mellem sorg, kamp og de små sejre

2017/2018

14. juli 2018

A human being finds herself with nothing but a cardboard box with someone else’s clothes and a line. She must change her clothes, that is, herself. She must be integrated in order to cross the line…

21. - 25. juni 2018

Monicagate er en fortælling om ydmygelse, løgne, magtforhold, fejltagelser og er et portræt af en kvinde, der hurtigt blev involveret i sager og løgne, der var langt større end hende selv.

31. maj - 9. juni 2018

Denne forestilling er fortællingen om et menneskes kamp med sygdommen angst og depression baseret på forfatterens egen historie fortalt gennem digte og musik. En rejse som uundgåeligt krydser systemet – den store grå masse, som kan synes utrolig stort og frygtindgydende.

25. - 27. maj 2018

/Fysisk filosofi / Kropsfilosofi / Performativ filosofi / Filosofisk performance /

En soirée bestående af tre dansede
og talte reflektioner over natur, tid
og det at være menneske på en klode

Bådteatrets egenproduktion
4. - 26. april 2018

Forestillingens varighed 75 min.

 

ARBEJDEREN.DK

 

CPH CULTURE

B.DK

I »JERNRING« vokser dukketeatret ud af Leningrad symfonien som symfonien voksede ud af Leningrads ruiner.

Musikken bærer os igennem hele historien og publikum kan glæde sig til at blive ført igennem Shostakovich 7. symfoni i et bombardement af sanselige, groteske og rørende billeder bl.a. med Stalin som poledanser og døden i groteske skikkelser.

Symfonien blev et vartegn for udholdenhed, mod, overlevelse og et beredskabsværk som skulle opmuntre det belejrede Leningrads indbyggere og blive et symbol på det sovjetiske folks kamp på de allieredes side. En fortælling om dagligdagen, kampe og drømme. En billedrække af elendighed, heltemod og viljen til at overleve på trods af krigens grusomhed.

 

DØDEN ER EN FIGUR PÅ SCENEN I "JERNRING"

Anne Middelboe Christensen fra Information har anmeldt JERNRING og skriver:


"Skræmmende forfærdelig, men også overjordisk smuk i sære drømmeglimt; som nærdødsoplevelser udsat for instrumenter..."


"Rolf Heim er en dreven dramatiker. Han forstår at gøre os interesserede i sine dukker, længe før vi fatter, hvad forestillingen egentlig handler om. Og dukkemageren Rolf Søborg Hansen har igen skabt dukker, der er så fascinerende og sympatiske og samtidig så skræmmende og ensomme, at man ikke kan lade være med at stirre på dem."

Berlingske Tidende, Søren Schauser

 

Frederiksborg Amts Avis, Knud Cornelius

 

Kulturkongen.dk

24. - 27. januar 2018

I FLUGT undersøger Teater Bæst forskelle og ligheder i personlige beretninger der knytter sig til flugt. Flugt som begreb, flugt som det at flygte over landegrænser eller flugt fra sig selv.

 

Hvis du får stillet spørgsmålet: Hvornår har du oplevet at flygte i dit liv? Gemmer der sig helt sikkert en historie - måske endda en vigtig historie om hvem du er i dag eller hvor du gerne vil hen. FLUGT er vores kunstneriske afsæt - og med os i laboratoriet har vi en performer, en komponist og dig, som deltager. Sammen vil vi undersøge flugtens væsen, i interaktioner, fortællinger og musik.

13. - 17. januar 2018

Velkommen til Åndehul

Med de to forskellige performances, 'SLOWING DOWN' og 'BREATH', udforsker koreograf My Lindblad Szlavik og musiker Kirstine Lindemann, hvordan vores oplevelse af tiden, kroppen og os selv kan finde nye former inden for teaterrummets fire vægge.

9. - 18. november 2017

”Helt rørende… og ægte tragisk… Men værst - og derfor bedst – er det, når hun får sine digte afvist af forlaget og føler det som ”at få en kræftsyg elsker tilbage fra lighuset”.
”Sylvia” er noget nær fremragende, naturligvis fordi materialet har det hele fra digterens egen hånd.”
Klaus Rothstein, Weekendavisen.

1. - 4. november 2017

The true story of Harrison Okene er en auditiv og visuel beretning om Harrison Okene, en 29-årig skibskok, der i 2013 er ansat på slæbebåden Jascon 4, da den en stormvejrsaften i maj synker ud for Nigerias kyst. Det lykkes Harrison Okene at finde en luftlomme på skibet og han tilbringer tre dage på havets bund, før han bliver reddet af et sydafrikansk dykkerhold som den eneste overlevende ud af et mandskab på tolv. 

20. - 24. september 2017

”I did not have sexual relations with that woman, Miss Lewinsky”.
 

Kun 22 år gammel indleder Monica Lewinsky en affære med præsidenten for de forenede stater Bill Clinton - en affære med verdens mest magtfulde mand.

Før hun vidste af det blev hun lagt for had af en hel nation og blev kransekagefiguren for cyberbullying i 90’ernes mest omtalte personlige og politiske skandale.
 

Monicagate er en fortælling om ydmygelse, løgne, magtforhold, fejltagelser og er et portræt af en kvinde, der hurtigt blev involveret i sager og løgne, der var langt større end hende selv. En simpel forelskelse med uforudsigelige konsekvenser.

24. august - 14. september 2017

Livet med en hjerneskade bliver nærværende på Bådteatret.

 

Med et slag var der ingenting…. Jeg svævede i ingenmandsland.

 

 

XQ28.dk

 

 

KOP Kultur

 

 

Den4væg.dk

 

 

Kulturkongen.dk

 

Anmeldelse af Michael Svennevig

"Det er mesterligt at lave en forestilling om et så tabubelagt emne, som alle helst undgår at tale om – og forholde sig til, og endda gør det med så få ord, så megen varme og en så afvæbnende glød."

 

Uddrag af anmeldelse af Weekendavisen

" I Rolf Heims fortrinlige instruktion finder vi både smerten, kampen og selvbebrejdelsen. Kvints ene arm tæsker løs på den anden i et desperat forsøg på at vække lammelsen til live.. Den poetiske projicering af dukkehuset opblandes med realoptagelser af Kvint tilsat et brusende, dystert lydlandskab. Resultatet er en dragende intimitet, der minder om både canadiske Robert Lepages erindringsfortælling 887 (2015) og Impossible (2016), Edward Lloyd Pierce sci-fi-version af Orfeus på Husets Teater."

 

Danske Seniorer

"65 intense minutter er, hvad det tager Helene Kvint og Jakob Stage at visualisere alt det, der sker, når en, man elsker, bliver ramt af en hjerneblødning: den enes desperate håb om, at alt bliver godt, den andens resignation – fordi alt synes udsigtsløst, den enes forvandling fra et aktivt menneske og partner til en ”halv grøntsag”, den andens fra elsker, kæreste, partner til omsorgsgiver med ansvar for alt i huset. Og nedenunder alt det, der forandres, findes stadig et menneske med behov for ømhed og kærlighed.

Tankevækkende … og bestemt værd at se …"

 

 


SLAG fortæller om tragedien efter en blodprop og viser hjernens associationer i frit fald og kærligheden, der presses og testes til det yderste. Når dén man elsker fra den ene dag til den anden uigenkaldeligt bliver en anden, og når velfungerende tosomhed pludselig afløses af frustration, fortvivlelse og personlighedsopløsning.


SLAG træder ud og ind af hjernen og skildrer både det sete og det udsete. Lag efter lag udfoldes ægteparrets liv og konflikter.

 

Hvert år får 20.000 danskere en hjerneskade; heraf 12.500 fra en blodprop eller blødning i hjernen. En hjerneskade rammer hele familien og medfører markante forandringer for den skadede og for de pårørende.
 

2016/2017

28. - 29. juli 2017

”Drengen, Lyset og Rummet, work in progess” er et indblik i Teater Hvide Rums procesarbejde i forbindelse med at skabe en spritny forestilling.

`En sen efterårsaften samler Ingrid en dreng op i udkanten af en skov. Han er beskidt, kold, sulten og i chok. Han kan ikke huske meget, og det han husker kommer i billeder og er næsten for utroligt til at være sandt.

 

https://billetto.dk/en?is_v=1&page=0&text=teater+hvide+rum 

28. - 29. juni 2017

 dak dak dak dak dak dak dak det er et fartøj dak det er et forslag dak dak dak dak dak tiden? Dak dak dak dak dak en hymne til skørhed dak dak dak dak dak dak dak

26. maj - 20. juni 2017

FLOTTE ANMELDELSER til KROPPEN -

 

Bådteatrets dukker tager den moderne krop under behandling; den lækre krop, den dovne, den dysfunktionelle, den syge krop, den seksuelle, den gamle krop. Dukkerne allierer sig med dansere, sammen undersøger de kroppens hemmeligheder og mysterier. Hvad er ægte sanselighed, og hvad er falsk, hvor begynder dansernes hud, og hvor ender dukkernes kunstige lemmer?


Med hjælp af dukkerne, undersøger vi kroppens funktioner, dens sanselighed, sygdom og seksualitet.


I en visuel tour de force bliver det kendte til det uventede, på en underfundig, oplysende og magisk måde. Vi følger kroppens rejse fra fødslen, til den ikke vil, ikke kan mere. Fra forplantning til døden.

6. - 20. april 2017

En humorfyldt syngende lussing til et stadig mere splittet Danmark.

Der er forældremøde i 9.b. Jane, Fies mor, har bagt kage og taget kaffe med. Tine, Jaspers mor, drikker mest bare kaffen og spiser kagen. Konflikten mellem Jasper og Fie er øverst på dagsordenen. Den skal nok blive løst. Det er Heidi sikker på. Hun er lærer, nyuddannet og stadig fuld af overskud og gåpåmod.

Men snart flyver der verbale lussinger og absurde anklager gennem luften. De vælter frem, mellem sidebenene og sammenbidte tænder. Alle rækker pænt fingeren i vejret, men peger bagefter direkte på hinanden. Ingen husker de unge det handler om.


Så hvordan skal Fie og Jasper finde deres vej i et klasselokale, en skole, et samfund og en verden, hvor enhver er sig selv nærmest og ingen lytter til hinanden? Hvordan skal de nogensinde kunne mødes, når de voksne ikke engang kan?


Varighed: 60 min. u pause
Forestillingen henvender sig til unge som voksne fra 14år og op.

Der er produceret skolemateriale som kan downloades her

 

Instruktør: Rolf Heim
Dramatiker: Line Mørkeby
Komponist: Sune Skuldbøl Vraa
Scenograf / Lysdesign: Raphael Solholm
Medvirkende: Kitt Maiken Mortensen, Marianne Søndergaard og Betina Grove

21. - 24. marts 2017

”Kærestesorger gør mennesket til et corny, oversentimentalt og ynkeligt lille røvhul.”


Vi kender det alle, vi hader det alle og vi skal helt sikkert alle sammen igennem det igen. Med en blanding af teater og foredrag præsenterer Teater Partner in Crime en seriøs kærestesorgskomedie, der skal guide dig til bedst at komme over din hjertesorg. For man kan jo dø af kærestesorger, kan man ikke? Heartbreak for Dummies udspiller sig som en collage af bruddets følelsesmæssige faser og tilsat masser af humor, deler 4 performere ud af deres erfaringer, ekspertise og pinlige historier. Hvem er vi egentlig når vi lider af kærestesorger og slipper vi nogensinde levende igennem?


Spilletider:
21-24. marts 2017 alle dage kl. 20.00

BILLETTER

15. - 17. marts 2017

En historie om at blive sig selv.

 

En rolle og dens skuespiller skal sammen spille en særlig scene, men de kæmper en kamp om opmærksomhed og selvbestemmelse i denne komedie om alt det svære i vores dagligdag. Det er ikke nemt at være perfekt, vellidt, modig og klar til at elske. Det må skuespilleren sande mens rollen gør sit allerbedste for at hjælpe og støtte op, men af til er det svært ikke at snuppe rampelyset selv. Det er en historie om at blive sig selv og lytte til den der lille stemme indeni, som nogle gange siger noget klogt. Teatret bliver vendt på hovedet i denne forestilling og der garanteres både grin og eftertanke.

 

Aldersgruppe: 16 år og op Varighed: ca. 75 min.

 

BILLETTER
 

***** (5 stjerner) En skuespilteknisk kraftpræstation og et dristigt, intelligent og komisk manuskript i “Den komiske tragedie” fra Kulturmarkt. (Morten Hede)

***** (5 stjerner) Det her er en genial, veludført, gennemtænkt, gennemarbejdet og begavet forestilling fremført af en dygtig skuespiller og historiefortæller (Den 4. væg)

***** (5 stjerner) Fantastiske Mette Rønne…bør opleves i denne glansrolle. (Kanalnordjyske)


***** (5 bloddråber) Det er lynende intelligent iscenesat af Anders Brink Madsen…Der ligger en stor spillerteknisk præstation bag, og Mette Rønne løfter opgaven til fulde og viser kæmpe overskud på scenen. (UNGT TEATERBLOD)

1. - 11. marts 2017

På en vindblæst havnekaj, fra et Foley-studie i Bådteatrets scenerum, kaster tre skuespillere sig selv og publikum ud i en live transmission af den mytiske fortælling om Odysseus, rejsen og kampen for kærligheden.

Skibet er ladet med både trojanske heste og historiske vingesus, når vores entusiastiske Odysseus tager publikum med som statister på et kaotisk eventyrtogt i det græske mod Ithaka og den skønne Penelope.

 

ODYSSEUS er live radioteater. Bådteatrets scenerum omdannes til et såkaldt Foley-studie, hvor lydeffekterne laves live på scenen. Med bl.a. rindende vand, metalplader og smadrede frugter som akkompagnement rejser Odysseus og hans følge over havet, kæmper i bølgerne mod Poseidons vrede og slås med Trojas overrumplede soldater. Publikum bliver svøbt ind i et overdådigt lydunivers, hvor fantasien får lov til at udfolde sig, og er også selv med til at skabe de sidste detaljer.
 

Særarrangementer i forbindelse med forestillingen


3/3 kl. 20:
Tegnsprogstolket forestilling
Arrangementet gennemføres i samarbejde med DDL
Læs mere


9/3 kl. 18.30
Filosof Jon Auring Grimm vil fortælle lidt om de filosofiske og alment menneskelige tematikker i Odysseen. Hvad vil det sige at rejse ud og at søge sin hjemstavn? Skal vi modstå vores trang til at tage omveje og lade os friste, eller skal vi vælge den lige vej hjem? Kan vi lære noget af mødet med det fremmede, kykloper, hekse/gudinder, vegetarer og søuhyrer? Det er spørgsmål der vedgår os alle, men Jon vil endvidere trække linjer til autismediagnosen og de udfordringer der ofte følger med autisme.
Jon er filosof, foredragsholder og medstifter af Eksistensfilosofisk Akademi. Derudover har han en diplomuddannelse i Autisme og OCD, og har før i tiden arbejdet med autisme.
Instruktør Lars Werner Thomsen vil også være til stede og fortælle om de kunstneriske overvejelser og hensyn til autisme-diagnosen

Varighed ca. 1 time

17. - 19. februar 2017

En dramapædagogisk teaterforestilling om unge, for unge og med unge. Forestillingen giver indblik i sladder, snak og ægte slibrige historier fortalt unge imellem.
Teaterforestillingens formål, er at tage unges kæresteforhold, flirt, forelskelser, bollevenskaber osv., alvorligt. Det er en verden, man som voksen ofte kun får lov at skrabe i overfladen af. Vi kan spørge og vi kan snakke, men de fortællinger, vi får, vil altid være underlagt et filter.

11. - 15. februar 2017

”Strip Tease” er et psykologisk portræt, der bevæger sig derind, hvor sproget hører op. Titlen er en metafor, og forestillingen er et skøn-æstetisk horror show, hvor indre sandheder og ydre fremtoning balancerer på paradoksernes knivsæg.
I den billedstærke solo giver scenekunster Helene Høm nogle af tilværelsens skyggesider lov at udspille sig for øjnene af publikum, på både humoristisk og foruroligende vis. 

3. - 5. februar 2017

Et intenst portræt af den ikoniske forfatterinde Sylva Plath, der trods sit korte liv er blevet stående som en af det tyvende århundredes største kvindelige forfattere. Fortalt hudløst og ærligt med hendes egne ord, om forfatterambitioner, depression, selvmordsforsøg, elektrochok, og mødet med den store kærlighed, digteren Ted Hughes.


En forestilling, der giver et usentimentalt indblik i et kompliceret sind, og deler besværet og smerten ved dét at være menneske.


”Helt rørende… og ægte tragisk… Men værst - og derfor bedst – er det, når hun får sine digte afvist af forlaget og føler det som ”at få en kræftsyg elsker tilbage fra lighuset”.
”Sylvia” er noget nær fremragende, naturligvis fordi materialet har det hele fra digterens egen hånd.”
Klaus Rothstein, Weekendavisen.


BILLETTER

28. - 31. januar 2017

Ud af 30.000 adspurgte europæere mente 27%, at voldtægt var acceptabelt under visse omstændigheder: Hvis ofret fx havde drukket, var ’udfordrende’ klædt eller var gået med overgrebspersonen hjem.*


BLOTTET er en fortælling om voldtægt. Fra ofrets perspektiv formidles oplevelsen og dens mange konsekvenser igennem et kropsligt, poetisk og visuelt univers. Det er en historie om at miste sig selv men alligevel finde vejen tilbage til livet, kroppen og kærligheden. En anderledes overlevelsesberetning der balancerer mellem sorg, kamp og de små sejre.

 

BILLETTER


Se Instruktør Iben H. Philipsen i Aftenshowet

23. - 25. januar 2017

En rejse uden ende – en akt uden ord

CLOWNfrekvensers nye forestilling giver publikum en humoristisk og følelsefuld rejse.
Hvad er fantasi, hvad er virkelighed?

Inspireret af Becketts Godot og Strindbergs Den Store Landevej, samt af dagens migration og ideen om Paradis, afdækker klovnenes logik hverdagens surrealisme og menneskets længsel efter lykke.

Kom med til en times uforudsigelig samvær med to klovne som forsøger at navigere gennem livet!

 

BILLETTER

Waiting for HAPPY DAYS

A journey without an end – an act without words

CLOWNfrekvenser’s new show takes the audience on a hilarious and emotional journey.

What is imagination, what is reality?

Inspired by Beckett ́s Godot and Strindberg ́s The Great Highway, as well as by the

current migration and the idea of Paradise, the clowns’ reasoning uncovers everyday

surrealism and the human longing for happiness.

Enjoy an hour in the unpredictable company of two clowns struggling to navigate through

life!

21. - 22. januar 2017

SOUNDS is an international new music collective comprised of composers and instrumentalists/musicians based in Copenhagen. They focus on the process and relationship between composer and musician and the performance of new works in Copenhagen and abroad.
Andrew Power, cello Mads Emil Dreyer, composer Mathias Klarlund, guitar Lauren Wuerth, flute Kate Curran, voice Esben Nordborg Møller, composer

BILLETTER

16. - 19. december 2016

I Lyset Af
I et samfund uden sjæl har en lille gruppe mennesker fundet tilflugt under taget på en forladt industribygning. De kommer fra hver deres position, men alle har de oplevet smerten og ensomheden i livet udenfor.

 

Hurra för Scandinavia!
Hurra för Scandinavia! is a playful, political incorrect, satiric, and provoking play about how it is to be young in Scandinavia today.

 

https://billetto.dk/da/double-bubble

11. - 14. december 2016

Den Usynlige Grænse præsenteret af IGOR, undersøger temperamenter ved brug af poetisk algoritme. I et sanseligt og interaktivt eksperiment bestående af performance, lyd, film og lys, søger IGOR efter at finde - kunsten i - sig selv.

www.billetto.dk/algoritmer-over-temperament

2. december 2016

K A P er en hudærlig solo, som er danset og koreograferet af den grænsesøgende Nanna Jensen. En solo, som kommer helt ind på menneskets kamp om det perfekte. 

https://billetto.dk/da/events/k-a-p

3. - 11. september 2016

I kulisser af sne, dyr, børn, tøj og aske finder publikum sig selv midt i et drama, der trænger sig på. Hvem er kvinderne, hvis blikke er rettet mod os som fremstrakte arme? Og er deres trængsler et spejlbillede af kampe i os selv?

24. - 28. august 2016

Dukken er en komedie om teknologien og den kunstige intelligens i samspillet mellem mennesker.

Marco er en 40-årig ungkarl, der efter et forlist forhold bestiller Stella, en human doll, over nettet. Hun lander i hans lejlighed som den tilsyneladende ideelle pakkeløsning. Men inden længe begynder Stella at stille spørgsmål.

Lys design: Nicolai Valet

Scenografi: Camilla Calundann

Instruktør: Erik K Ebert

Skuespillere: Cille Elite, Elvir Ramovic

Souffleur/assistent: Eva cassandra Winther-Schmidt

 

BILLETTER

 

18. - 21. august 2016

ACADEMY OF MESS

En gruppe erfarne scene-, sang- og billedkunstnere får ny luft på Ubåden.

Undersøger / eksperimenterer uforfærdet med tekst, krop, lyd – alene/ i plenum. Publikum kan forvente lidt af hvert…


Birgitte Prins, Thomas Danielsen, Heidi Katzenelson, Anne Ryom, Charlotte Munksgaard, Tea Bendix, Merete Byrial, Birgitte Skands, Katharina Kamber, Pernille Lyneborg

 

THE ART OF BEING A MESS
This Academy is for the highly messy students who have a deep knowledge of failing and crying – of being in absolut agony major part of his or her life. It is strictly forbidden to be a harmonious overskudsagtig popular kind of person.
If you are highly disorganized, akward, too much of some kind or just in a bad mood most of the time, for no apparent reason, this academy will support you fuldstændig.
We have a daily practise of falling into holes. There are no limits as to what defines art. We ARE art!


The only adgangskrav to this Academy is that you are fully dedicated to honour the full scale of yourself. Also when you feel like a skvat.
 

 

BILLETTER

10. - 14. august 2016

VÆBNET MED VINGER

- En musikalsk rejse ind i Michael Strunges digte

Det er 30 år siden en af Danmarks mest anerkendte digtere døde i en alder af 27 år.
Han hoppede ud af sit vindue på 5.sal, eftersigende med ordene: ”Nu kan jeg flyve”.
Idékvinde og instruktør Billie Joy Alexander har tidigere fortolket kunstnere fra ’klub 27’, i teaterkoncerten ’Gone at 27’, og nu er tiden inde til at dykke ned i det danske medlem af klubben; Michael Strunge og hans poetiske verden.
I ’Væbnet med Vinger’ kommer publikum med på en rejse ind i poesiens fabulerende og grænseløse vildskab med den prisbelønnede og anmelderoste sangerinde Katinka på scenen.
Hvor ord, billeder og følelser vil sprænges og smelte sammen i musikalske og kalejdoskopiske toner.
Hvor tiden lokker bag hvert et ord…
Hvor Michael Strunges digte på ny bliver Væbnet med Vinger.

BILLETTER

4. - 7. august 2016

"Fysisk Ustabil" er en fysisk forestilling med tre kvinder, der med hver deres særlige kropslige evner formidler hver deres historie. Genkendelige karakteristika og problematikker i en moderne kvindes liv tilsættes fysisk og komisk absurditet, idet de alle støder på kryptiske og komplekse kropslige kampe mellem selvfølelsen udadtil og indadtil; den indre ro og balance, som kvinderne - i forskellige former og afskygninger - søger at udvise overfor omverdenen, fejler unægteligt undervejs i selvkonfrontationen og kommer fysisk til udtryk i en ‘højt at flyve, dybt at falde’-metaforik.

BILLETTER

2015/2016

23. - 25. juli 2016

PLAYLIST er en duet hvor publikum bydes ind i en fysisk koncertoplevelse hvor dansen er live og musikken er indspillet. Koncerten som struktur inspirerer iscenesættelsen af duetten, hvor kontrast er et grundlæggende tema i forhold til valg af musik og koreografi.

BILLETTER

12. - 16. juli 2016

”Kærestesorger gør mennesket til et corny, oversentimentalt og ynkeligt lille røvhul.”


Vi kender det alle, vi hader det alle og vi skal helt sikkert alle sammen igennem det igen. Med en blanding af teater og foredrag præsenterer Teater Partner in Crime en seriøs kærestesorgskomedie, der skal guide dig til bedst at komme over din hjertesorg. For man kan jo dø af kærestesorger, kan man ikke? Heartbreak for Dummies udspiller sig som en collage af bruddets følelsesmæssige faser og tilsat masser af humor, deler 4 performere ud af deres erfaringer, ekspertise og pinlige historier. Hvem er vi egentlig når vi lider af kærestesorger og slipper vi nogensinde levende igennem?


Spilletider:
12. - 16. juli, hverdage kl. 20.00, lørdag kl. 15.00

BILLETTER

6. - 10. juli 2016

Bremer/McCoy er en instrumental dub-jazz duo bestående af kontrabassist Jonathan Bremer og pianist Morten McCoy. De udgav deres debutplade Enhed i december 2013 og opfølgeren Ordet i april 2014.

Begge plader blev prist af anmelderne. Berlingske skrev bl.a. om Ordet: Resultatet er en lille genistreg af en plade, der er lige så smuk og indbydende, som den er original. På sin helt egen stilfærdige måde.

Nu optræder de for første gang med live visuals, opført af Yaqup Oxbjr og Jakob Steen. Målet er at skabe en totaloplevelse, hvor musik og visuals bliver til ét og samme.


Koncerterne er en del af Copenhagen Jazz Festival.

BILLETTER
 

http://www.bremermccoy.com

1. - 4. juli 2016

The play is the tell-all “socio-historio-literary-pornographic testimony” of 4 sexually liberated women, that meet at the funeral of a man with whom they all had a special connection.
 

Over the course of their oral (and anal, and vaginal) narrative, they reminisce on their many sexual encounters, a list of lifelong sexual exploits, while also ridiculing the hypocrisy of American euphemisms, French intellectual eggheadedness, and the ways the Catholic Church has gotten Christianity wrong.
 

They are irreverent, self-assured to the point of self-obsession, unreliable, seductive, witty as a whip and probably good with one too.


The event is in english.

Af Why not theatre company
7. - 29. april 2016

Kærlighed kan ikke købes for penge – til gengæld kan manglen på penge ødelægge ethvert forhold.
Dennis Kellys sylespidse satire, ’Love and Money’, holder et splintret spejl op for nutidens overforbrug og grådighed.
OBS: Spilles på engelsk

Halvcirkel
30. - 31. marts 2016

HALVCIRKEL er en strygekvartet, der sammen med deres faste producer

Jonathan Bremer, udfordrer den gængse måde at tænke den klassiske musik på,

og arbejder på at skabe en lyd, der overskrider grænserne for fremstillingen af

klassisk musik.

La Thalia
25. - 28. marts 2016

Klokken er kvart over fire om morgenen på det fallerede værtshus, Søhesten.
Gertrud har lukket efter de sidste gæster og venter Harry, som er kommet i havn med skibet Katinka for mange timer siden ...

 

En bevægende, barsk, humoristisk og poetisk historie om et umage pars kamp for at nå hinanden.

Hilda&Gump præsenterer
21. - 23. marts 2016

Påske-kabareterne byder på et farverigt udvalg af burlesque, artisteri, musik, sang, satire og komik - hver aften med et forskelligt program!

 

De to påskekyllinger, Hilda&Gump, spiller selv deres numéro parfait: klovneforestillingen CHICKS, der handler om to burhøns, der oplever frihed for første gang!

 

Se de to høns på fri fod i denne VIDEO.
 

Neue Träume
18. - 19. marts 2016

En devised operaperformance, hvor grænserne mellem de forskellige kunstarter udviskede i en kollage af lyd og billeder.

Danseteatret Fodfæste
15. - 17. marts 2016

Dæmon i skjul; kvinde på spring er en dansefortælling om hvordan livet suget ud af en, om længlsen efter at være levende, om at finde hovedrollen i sit eget liv, om at trække ens indre dæmon frem i lyset.

Vinderen af Bådteatrets Dramatik Konkurrence
6. februar - 5. marts 2016

 

 

 

 

 

 

Teater1.dk

 

"Det er dukketeater når det er allerbedst. Fængende med sine billedstærke optrin og veldrejet fortælling. En sand nydelse af se dukkerførerer og dukkekunst der brænder så stærkt igennem."

 

 

kulturtid.dk

 

"Hvem havde troet at en forestilling med dukker i hovedrollerne skulle kunne være både rørende, bevægende, og samtidig humørfyldt og tankevækkende? ‘Arne går under’ har det hele."

 

 

 

CPH Culture

 

 "Iscenesætteren Rolf Heim har derimod begået originalt voksenteater af den mere spektakulære slags."

 

 

Ungt Teaterblod

 

"Udover at være blevet meget begejstret for dukketeater som scenekunstform, er jeg i det hele taget meget begejstret for ’Arne går under’. Jeg håber derfor at flere vil gå ind og blive suget ind i Arnes forunderlige verden; det kan i hvert fald anbefales!"

 

Arne Mejberg er 30 år og arbejdsløs. Han bor alene i Rødovre i højhuset Domus Vista, i en ét-værelses som han har overtaget fra sin afdøde alkoholiske far.


Arne lider af en depression og den er ved at udvikle sig psykotisk. Han er holdt op med at tage sin medicin og tilbringer det meste af sin tid alene i sin lille lejlighed, med at gruble over livets mysterier eller dagdrømme om naboen Lizette, en sød sosu-assistent med ben i næsen.


Arnes familie og Lizette er godt klar over, at Arne har det dårligt men ingen formår (eller orker) rigtigt at hjælpe ham. Hans stedfar onkel Slatan bygger kolonihave med ham, jobcenter-konsulenten Kirsten forsøger at motivere ham til de månedlige aktiveringssamtaler og hans gravide mor Lise holder funky, spontan fødselsdags-surprise.

 

Men lige lidt hjælper det. Arnes evne til at skelne mellem drøm og virkelighed blive stadig dårligere og hans humør sortere. I takt med at Arnes psyke falder fra hinanden blander de forskellige planer i stykket sig mere og mere. Er Arne på jobcenteret eller i helvede? Befinder han sig på en græsk surfstrand eller hører han om sin mor og stedfars ferieplaner? Har han fået en lillebror eller er det et magisk væsen der åbenbarer sig for ham? Hvad er virkelighed og hvad er psykose? Kun en ting er sikkert Arne er ved at gå under.

 

Forestillingen er støttet af:
Frederiksberg Fonden, Dansk Skuespillerforbund, Københavns Kommune Scenekunstudvalg, Statens Kunstfond, Åben Skole, Konsul George Jorck og hustru Emma Jorcks Fond, Oda og Hans Svenningsens Fond & Beckett Fonden

Teatret Kimbri præsenterer
5. - 18. november 2015

En personlig og bevægende fortælling om en bedstefars død fortalt af mor og datter.

Bedstefar har kun to ting tilbage: en gammel radio, som ikke duer, og en lille dukke, som har fulgt ham hele livet. Resten har han smidt ud, for der hvor hans næste rejse går hen kan han ikke tage noget med. Heldigvis får han besøg. Hans barnebarn får radioen til at spille igen, og dukken begynder at danse helt af sig selv. Det er den bedste dag i lang tid. Det er en god dag at dø. Så det gør han.

Little Lake Productions præsenterer
26. - 29. oktober 2015

Misty Gaze will Amaze - 100 år for kvinders stemmeret. Et nyt Burlesque-inspireret-teatershow, som fejrer kvinder. Der underholdes, fjolles og pirres på en fantasifuld, poetisk, underlig og vidunderlig måde.

20. - 24. oktober 2015

For første gang sættes et underbelyst kapitel af H. C. Andersens liv på scenen - hans livslange optagethed af vennen Edvard Collin.


Med udgangspunkt i deres breve er "JEG VIL OGSÅ KYSSES" et møde mellem et vildtflyvende geni og en af borgerskabets ypperste repræsentanter. Men også en kommentar til vor tids kønsdebat - om mænd og kvinder og alt derimellem.

Karin Sjöholm og guitarristen Morten Svenningsen præsenterer
17. oktober 2015

Den svenske sangerinde Karin Sjöholm og guitarristen Morten Svenningsen komponerer ”Contemporary Folk Music”, med inspiration hentet fra svensk mol, spansk flamenco og singer-songwriter.

Hakkehuset præsenterer
13. - 16. oktober 2015

Hvem er man, når alt hvad man ejer og kender er væk? 


Friis og Winther præsenterer
4. - 11. oktober 2015

”Du ville ønske, du kunne tage det fra mig? Så tag det dog!”
En rørende humoristisk monolog baseret på personlige erfaringer af at blive ramt af diabetes. Forestillingen giver et stærkt indblik i menneskets forsøg på at skabe kontrol, finde kærlighed og tryghed i en magtesløs ensom situation. 

Gæstespil af Five Feet Tall
10. september - 3. oktober 2015

Gennem årene har vi beskæftiget os meget med historierne omkring vores modige modstandsfolk, der smuglede våben og hjalp jøder med at flygte ud af landet. Det gør os stolte som mennesker at kunne sige, jeg er i familie med en modstandsmand, min farfar kæmpede mod tyskerne. Det er en historie, der kan gå i arv og være med til at opretholde en fortælling om, at sådan er vi i vores familie. Men hvad hvis historien er anderledes? Hvad hvis historien er, at i min familie hjalp vi tyskerne og vi var faktisk alle medlem af nazistpartiet?

18. - 23. august 2015

Sommerdrenge handler om tre teenagere Anna og Kille og Fisker, der tilbringer sommeren sammen i en lille havneby i Danmark.

AGJ Theatre præsenterer
11. - 15. august 2015

Efter tabet af sin datter Clara, tager James Iron, på opfordring af sin gode ven Edward, til slottet Drownhill.

Teater (d)construct præsenterer
4. - 8. august 2015

Danseperformance der giver tyngekraften og kærlighedens mysterium nyt liv.

2014/2015

Klica productions presents
14. - 19. juli 2015

One of the hottest Polish detective adventure for those aged 6+ with a nose for sniffing out crime and unafraid to get their hands dirty.

Teater Hvis præsenterer
9. - 12. juli 2015

I et sanseligt univers af poesi, sne, vasketøj, møbler, egern, fugle og musik konfronteres vi med vores egen glasklare skrøbelighed, i små bitte bidder, der smager af hengemt skønhed og storhed på samme tid.

Superstar Performance Studio præsenterer
4. - 6. juli 2015

En musikalsk mini-festival for børn 4. - 6. Juli.

Faster Pussycat præsenterer
18. - 19. juni 2015

Sophie is a typical teenager. She parties with her friends and argues with her mum. The usual stuff. 
Then one day she vanishes, and the race is on to find her.  

Af Why Not Theatre Company
22. maj - 13. juni 2015

JP

 

CPH Culture

 

En anderledes Romeo og en anderledes Julie i en helt igennem anderledes kærlighedshistorie.

Forestillingen spiller på engelsk.

 

I A Tender Thing genforenes publikum med Romeo og Julie, der 40 år efter den oprindelige Shakespeare-fortælling, lever sammen i en fortsat dyb kærlighedsros. Julie er uhelbredelig syg; døden står hende nær, og Romeo må smertefuldt forelsket følge hendes nedgang. Selvom kærligheden mellem parret stadig er ubeskrivelig, ønsker Julie ikke længere at leve i lidelse og hun trygler Romeo om at hjælpe hende på vej. Romeo står nu overfor et særdeles svært dilemma. Han har magten til at ende hendes liv, men vil så gerne beholde hende i livet så længe som mulig.

Bådteatrets egenproduktion
13. april - 9. maj 2015

SMAGSDOMMERNE 21. APRIL - 3 BEGEJSTRET DOMMERE HAR ANMELDT JERNRING - SE HELE UDSENDELSEN HER.

 

 

ARBEJDEREN.DK

 

CPH CULTURE

I »JERNRING« vokser dukketeatret ud af Leningrad symfonien som symfonien voksede ud af Leningrads ruiner.

Musikken bærer os igennem hele historien og publikum kan glæde sig til at blive ført igennem Shostakovich 7. symfoni i et bombardement af sanselige, groteske og rørende billeder bl.a. med Stalin som poledanser og døden i groteske skikkelser.

Symfonien blev et vartegn for udholdenhed, mod, overlevelse og et beredskabsværk som skulle opmuntre det belejrede Leningrads indbyggere og blive et symbol på det sovjetiske folks kamp på de allieredes side. En fortælling om dagligdagen, kampe og drømme. En billedrække af elendighed, heltemod og viljen til at overleve på trods af krigens grusomhed.

 

DØDEN ER EN FIGUR PÅ SCENEN I "JERNRING"

Anne Middelboe Christensen fra Information har anmeldt JERNRING og skriver:


"Skræmmende forfærdelig, men også overjordisk smuk i sære drømmeglimt; som nærdødsoplevelser udsat for instrumenter..."


"Rolf Heim er en dreven dramatiker. Han forstår at gøre os interesserede i sine dukker, længe før vi fatter, hvad forestillingen egentlig handler om. Og dukkemageren Rolf Søborg Hansen har igen skabt dukker, der er så fascinerende og sympatiske og samtidig så skræmmende og ensomme, at man ikke kan lade være med at stirre på dem."

Berlingske Tidende, Søren Schauser

 

Frederiksborg Amts Avis, Knud Cornelius

 

Kulturkongen.dk

Teater Borderline præsenterer
20. - 31. januar 2015

Man - fre kl. 20.00, lør kl. 17.00
Skoleforestillinger, kontakt teaterborderline@gmail.com eller mobil 26185932

Køb billetter og se priser her

 

Teater Borderline præsenterer i samarbejde med Odsherred Teater forestillingen "Kys det nu, det satans liv!" om drengen Kasper der sammen med sin farmor begiver sig ud på en rejse i musikhistoriske begivenheder.

Læs mere på deres hjemmeside teaterborderline

Teater Møllen præsenterer
31. oktober - 1. november 2014

Teatret Møllen følger i udvandrernes fodspor på jagt efter lykke og rigdom. Johannes V. Jensens Himmerlandshistorie om guldgraveren Laust Eriksen er brugt som inspirations-kilde til vores fortælling. Det er drømmen om et bedre liv, angsten for det ukendte og hjemlængslen.

OBS OBS KUN 50 KR. PR BILLET

Teater Eskalator præsenterer
21. - 29. oktober 2014

Når musikken spiller er en musikalsk komisk klovneforestilling, der billedliggøre hvor dejligt det kan være, at lege og drømme sig væk fra virkelighedens leverpostejsfarvede trummerum.

Teateroplevelse for børn præsenteret af Teater os
16. - 18. oktober 2014

Hjemme hos os er en interaktiv teateroplevelse for børn fra 5 år og deres voksne, der sætter hjemmet under lup og stiller spørgsmålstegn ved det at føle sig hjemme.
Medbring en personlig ting hjemmefra. Du får tingen med hjem igen, når performancen er slut.

Teater (d)construct præsenterer
7. - 14. oktober 2014

Musik er følelser og følelser er musik og denne sammensmeltning får nyt liv i et fantasifuldt, dragende, skævt og skørt univers, der vækker genkendelighed på tværs af generation og tid. 

HimHerandIt//Stilk præsenterer
25. september - 3. oktober 2014

Oplev to fysiske novelleforestillinger samme aften til en forestillingspris. 
 

Teater Boudoir og ProArte præsenterer
3. - 9. september 2014

Med udgangspunkt i politiets sagsakter fra år 1917, skildres tre autentiske piger, som gennem utugt prægede havnens natteliv. Oplev verden gennem de prostitueredes øjne i en tid hvor lommerulleri, kønssygdomme og et knald for en 10'er er hverdagskost.
 

Theatre AGJ præsenterer
25. - 31. august 2014

FORESTILLINGEN D. 31.8 KL. 20.00 ER AFLYST.

Med forestillingen "William S." inviterer skuespiller Anders Glud Jensen og skuespiller Olaf Højgaard ind til mødet med en mand der sidder fast i uforløst, uopnåelig og umulig kærlighed.

2013/2014

Bådteatrets egenproduktion
5. - 28. juni 2014

Skabelsesberetningen i det gamle testamente indeholder voldsomme menneskelige skæbnefortællinger og al det drama, gys og eventyr som underholdningsindustrien hungrer efter: Voldtægter, mord, misundelse, frygt, forbandelse, fredløshed, hævn, hungersnød, undertrykkelse, flugt, død og ødelæggelse...

 

»TESTAMENTET« leder os igennem de fortællinger, vi lever med og styrer efter – men måske ikke altid reflekterer over – og sætter dem i nutidigt lys.

 

LÆS MERE>>

Ubådsforestilling af teatergruppen EkkoEkko
5. - 12. april 2014

Forestillingen udfordrer kønsrollerne og lader de prostituerede spilles mænd.

Gæsteforestilling af Why Not Theatre
6. - 22. marts 2014

Edsons Pulitzer-prisvindende »WIT« er et sjældent velskrevet og humoristisk drama om menneskelig forløsning, nåde og ydmyghed og om den overvældende livgivende kraft, vi mennesker kan finde ved at vise og tage imod noget så enkelt som venlighed.

Gæsteforestilling af Teatret Lille Hest
18. - 28. februar 2014

Pigen Sadako bor i Hiroshima i 1945. Sadokos

skæbne fører os gennem en rørende og barsk historie fra den virkelige verden, hvor håbet bliver hendes stærkeste følgesvend.

Gæsteforestilling af Teater Dyrelab
30. januar - 8. februar 2014

– Anarkistisk og poetisk musikperformance for unge om at kæmpe med egne og andres forventninger.

 

Teater Dyrelabs »FRØKEN MÆRKVÆRDIG OG KARRIEREN« er frit efter Joanna Rubin Drangers kult-billedroman af samme navn.

Ubådsforestilling af Te-Atoriet
18. - 22. november 2013

En poetisk og humoristisk forestilling om at være skilsmissebarn

 

Om at være ved at gå midt over og om at dele sol og vind lige. Om at have to tandbørster og om at spise guldkorn når man vil. Far, Mor og Skillemis er en humoristisk og magisk fortælling om det at være skilsmissebarn for de 5 – 11 årige.

Gæsteforestilling af GRAENSE-LOES
28. oktober - 9. november 2013

I ungdomsforestillingen »Kød og Blod« sætter Graense-Loes fokus på kroppen og inviterer publikum ind i en verden, hvor ændringer er legende let, og hvor alle muligheder står åbne.

Ubådens projektlab
14. - 20. oktober 2013

Teater for hele familien i efterårsferien

Danseteatret fodfæste
28. september - 1. oktober 2013

”Dæmon i skjul, kvinde på spring” er en intens forestilling, der gennem dans, musik og tekststrofer fortæller om det at være et menneske i spil.
 

Faster Pussycat presents
19. - 27. september 2013

The story starts one hot summers night with our two main characters looking for action. They find it when they crash a wild party, without realising that their lives will never be the same again.
The play is in english.

Ubådsforestilling af teater Pink Planet og Emma Genz produktion
12. - 17. september 2013

Alt er godt og fint og flot.
Alle mænd er låst inde på selvhjælpscentre.
Kvinderne taler og taler og taler, selvom de intet har at tale om mere.

Ubådsforestilling af Twardawa/Kjær Jensen
7. - 8. september 2013

Det var en af disse aftener, hvor kedsomheden brændte stærkere i maven end Whiskasbrænderten. Udenfor slog regnen mønstre ind mod ruden og gennemblødte vildkatte i løbetid skreg efter hinanden. 

2. september 2013

Denne aften sætter de to meget forskellige sangskrivere Anders Greis og Ditte Rønn hinanden stævne til en hjertevarm og uformel dobbeltkoncert.

Gæsteforestilling af Teateriet Apropos
17. - 31. august 2013

Hvert år mødes landevejsridderne fra hele landet. Her fester de med øl, sang, musik og dans til den lyse morgen. Et musikalsk åndehul med fest, farver og humor. 

2012/2013

DeepDarkForrest
19. - 21. juli 2013

Little Girl Blue er inspireret af Nina Simones legendariske koncert ved Montreux Jazzfestivalen 1976. En koncert hvor Nina Simone er skæv og fuld, hun vælter rundt, skælder sit publikum ud og er samtidig dybt virtuos.

af Valdemar Pustelnik
4. juli 2013

An absurdist, confessional stand-up show about sheep, growing up, politics, love and the responsibilities of life.

Ubådsforestilling af Daily Fiction og Wunchmaschine
28. - 29. juni 2013

Kom og oplev værker i glimt præsenteret af auteurs. Fælles for værkerne er, at kunstnerne afprøver en ny idé eller på anden måde tager en chance.

Ubådsforestilling af Frøken Fracasos Kompagni
19. - 23. juni 2013

Klovne fra Danmark, Sverige, Italien, Spanien, Schweiz og Argentina har sammen skabt denne spontane Kamikaze-kabaret – fuld af galskab, gak og humor.

Bådteatrets egenproduktion
23. januar - 23. februar 2013

Odysseen er historien om Odysseus 10 år lange rejse hjem fra den trojanske krig til den ventende Penelope.

2011/2012

19. november - 17. december 2011

Forestilling M.O.J.N. bygger på en selvbiografisk tekst af den danske forfatter Erling Jepsen, og den misbrug han oplevede som barn.

2010/2011

15. oktober - 13. november 2010

2009/2010

19. januar - 12. februar 2010

Forestilling blev en blandning af en biografisk gennemgang af Grundtvigs liv, og præsentation af nogle af hans vigtigste tanker. Hovedpersonen Grundtvig var en dukke, som førte os i gennem et visuelt, mystisk og filosofisk univers.

2008/2009

12. marts - 4. april 2009

Forestillingen byggede på nogle autobiografiske fortællinger og scener af en alkoholikers liv, om hans syn på livet, sin nedtur, familie relationer og kampen om at overl

12. november - 6. december 2008

Denne sæson ville vi undersøge - på en auto biografisk og dokumentaristisk måde - et af de store tabu i det danske samfund: alkoholismen. Kan dukke teater med sit magiske og poetiske scenesprog behandler et sådan tungt og social realistisk emne

2006/2007

3. - 24. marts 2007

Forestillingen, som er et grotesk og mareridt agtig tour de force igennem misbrug og menneske handel.

6. - 28. oktober 2006

Begravelses Bryllup var Bådteaters første forsøg med dukker.


I samarbejde med dukke mageren/fører Sven E Kristensen og danser Maia Hauser bearbejdede forestillingen et 2500 år gammelt græsk ritual, som på Båden blev til en modern myte om mennesker og maskiner.